ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγινε η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό

Έγινε η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μια προπαρασκευαστική σύσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με βασικό αντικείμενο το μεταναστευτικό, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (26/6) στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την προσεχή Πέμπτη και του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 20 Ιουλίου στην Ισπανία.

Αυτή ήταν και η πρώτη διευρυμένη υπουργική σύσκεψη της νέας κυβέρνησης που λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία, έβαλε «μπρος τις μηχανές».

Την Τετάρτη (27/6), μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία, με πρώτο σταθμό το υπουργείο Οικονομικών -το πρώτο τη τάξει υπουργείο- του οποίο τα ηνία ανέλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο ΥΠΟΙΚ ενδέχεται να κάνει και τις πρώτες ανακοινώσεις που αφορούν επέκταση του market pass για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ