ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιον υπουργό δεν αναγνώρισε φύλακας υπουργείου

Ποιον υπουργό δεν αναγνώρισε φύλακας υπουργείου
Eurokinissi

Ένα ευτράπελο συνέβη το πρωί της Τετάρτης (28/6) σε υπουργείο, όταν ο φύλακας δεν αναγνώρισε τον νέο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μέχρι πρότινος Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο υπουργός το αντιμετώπισε με χιούμορ και συστήθηκε στον φύλακα.

Ειδικότερα, το περιστατικό συνέβη χθες Δευτέρα όταν ο κ. Παπαστεργίου έφθασε στο υπουργείο χωρίς συνοδεία, με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μόλις πάρκαρε, τον πλησίασε ο φύλακας και τον ρώτησε ποιος είναι. Ο κ. Παπαστεργίου αναγκάστηκε να εξηγήσει ότι είναι ο νέος υπουργός και συνέχισε την πορεία του.

«Είναι λογικό να μην γνωρίζουν»

Μιλώντας σήμερα Τετάρτη (28/6) στους δημοσιογράφους ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε ότι θεωρεί λογικό να μην τον γνωρίζουν οι άνθρωποι του υπουργείου και αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του.

«Είναι πάρα πολύ λογικό οι άνθρωποι του υπουργείου να μην γνωρίζουν, με χαρά τους χαιρέτισα και τους είπα ότι είμαι ο νέος υπουργός. Όλοι οι άνθρωποι της κυβέρνησης είναι απλοί» είπε. Πρώτη προτεραιότητα, εξήγησε, είναι να δουν τα έργα που τρέχουν, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. «Αυτό που με νοιάζει είναι να δω το τι ταλαιπωρεί τον πολίτη στην καθημερινότητα του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ήταν επί σειρά ετών δήμαρχος Τρικάλων και πλέον λαμβάνει τη «σκυτάλη» από τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1973 και το 1991 αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων ενώ στη συνέχεια εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε το 2002, όταν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.

Το 2006 εξελέγη και πάλι ως εκπρόσωπος στο δημοτικό συμβούλιο ενώ παράλληλα διατέλεσε αντιδήμαρχος έργων, αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑ, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, μέλος του ΔΣ του Πολ. Οργανισμού του Δημ. Θεάτρου, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο, καθώς και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού.

Εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στα Τρίκαλα από το 2002 ενώ από το 2007 μπήκε στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι παντρεμένος με την μηχανικό Σούλα Μπράκη και είναι πατέρας τριών παιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ