ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συμβαίνει με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές

Τι συμβαίνει με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Με τη σύγκληση των κομματικών οργάνων να μην έχει ακόμα προσδιοριστεί, δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να δημιουργούν ερωτηματικά για το αν απηχούν την επίσημη γραμμή ή είναι προσωπικές.

Σε αυτό το μεταίχμιο κινείται και η τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ πρέπει να φτάσουν σε συναινέσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Πριν από τις βουλευτικές εκλογές, στην Κουμουνδούρου αναζητούσαν υποψηφιότητες για τους δήμους και τις περιφέρειες, που να κινούνται στο πλαίσιο της προοδευτικής συνεργασίας που οραματίζονταν για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας και, ταυτοχρόνως, να έχουν προοπτική νίκης.

Τη σχετική προσπάθεια είχαν αναλάβει οι Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Ζαχαριάδης και Κατερίνα Νοτοπούλου, οι οποίοι είχαν, μάλιστα, συγκροτήσει κι ένα εξωκομματικό δίκτυο αυτοδιοίκησης που είχε ενοχλήσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, αφού υποκαθιστά επί της ουσίας τα τοπικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή των υποψηφιοτήτων.

Σημειωτέον, μόνο η κυρία Νοτοπούλου κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής, στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, η άρνηση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με αφορμή την κάλπη της απλής αναλογικής και η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν οδηγήσει πολλούς στην Κουμουνδούρου στην επανεκτίμηση της κατάστασης, προκρίνοντας μια άλλη στρατηγική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η οποία περιλαμβάνει υποψηφιότητες χωρίς κομματικό πρόσημο, είτε «ροζ» είτε «πράσινο».

Σε αυτούς, πάντως, δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Τεμπονέρας, αλλά κι άλλα στελέχη, ο οποίος δεν βρίσκει το λόγο ανατροπής της προτέρας στρατηγικής, ιδίως τώρα που η Κεντροδεξιά και η ακροδεξιά προελαύνουν.

Δεν συμφωνούν, εξάλλου, όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ με τη στοχοθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις ευρωεκλογές του 2024, θεωρώντας πως πρέπει να δοθεί η μάχη και στις αυτοδιοκητικές ώστε να μην βαφτεί ξανά ο χάρτης «γαλάζιος».

Όπως κι αν έχει, τούτη την ώρα προέχει στο ΣΥΡΙΖΑ ο καθορισμός του χρονοδιαγράμματος για την εκλογή προέδρου και το συνέδριο, ωστόσο πρέπει να ληφθούν άμεσα και οι αποφάσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αφού η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει στα τέλη Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ