ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία - Άρνηση Γεροβασίλη να αναλάβει πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία - Άρνηση Γεροβασίλη να αναλάβει πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
INTIME

Συνεδριάζει σήμερα Κυριακή (02/07) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ώστε ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα 43 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας καλούνται να αποφασίσουν τον χρόνο εκλογής του νέου προέδρου, με κρίσιμο ορόσημο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, παρά το ότι οι πληροφορίες επέμεναν επί ημέρες η Όλγα Γεροβασίλη δεν θα αναλάβει τελικά μεταβατική πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας στη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάποιο άλλο πρόσωπο για τη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο.

Είναι μια κρίσιμη απόφαση που πρέπει να λάβουν άμεσα τα όργανα του κόμματος, καθώς την Πέμπτη ξεκινά η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν ποιος θα εκπροσωπήσει το κόμμα.

Τα μέτωπα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολλά καθώς πρέπει να καθοριστεί η ημερομηνία της εκλογής του νέου προέδρου, η ημερομηνία της διεξαγωγής του Συνεδρίου και φυσικά να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ