ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οριστικοποιείται ο Φάμελλος ως νέος πρόεδρος Κ.Ο. - Ποιοι προαλείφονται για εκπρόσωποι

ΣΥΡΙΖΑ: Οριστικοποιείται ο Φάμελλος ως νέος πρόεδρος Κ.Ο. - Ποιοι προαλείφονται για εκπρόσωποι
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISS

Επιβεβαιώνεται, όπως πληροφορείται το CNN Greece, το απόγευμα της Κυριακής ότι ο Σωκράτης Φάμελλος θα είναι ο νέος (προσωρινός) πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με τον Διονύση Καλαματιανό να προαλείφεται για την θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ισχύει, επίσης, η πρόταση για την Όλγα Γεροβασίλη στην θέση της αντιπροέδρου της Βουλής.

Την ίδια ώρα, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κλειδώνουν οι Νίκος Παππάς, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χάρης Μαμουλάκης.

Για την θέση, εξάλλου, του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επικρατέστερη είναι η παραμονή σε αυτήν τη θέση του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Ως προς το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, το πιθανότερο είναι να είναι διαρκές- να μην εκλεγούν, δηλαδή, νέοι σύνεδροι- και να πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Αυγούστου, με την εκλογή προέδρου να πραγματοποιείται στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τουλάχιστον αυτό πρότεινε στην εισήγησή της η γραμματέας, Ράνια Σβίγκου.

Η Ομπρέλα, πάντως, έχει εισηγηθεί να πραγματοποιηθούν αυτές οι διαδικασίες στα τέλη Ιουλίου, αν και φαίνεται πως δεν επιμένει πλέον σε αυτήν τη θέση.

Η Κεντρική Επιτροπή που αναμένεται να οριστικοποιήσει τον οδικό χάρτη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 15- 16 Ιουλίου.

Οι σχετικές ψηφοφορίες δεν έχουν γίνει ακόμα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να παραιτηθεί η γραμματέας, Ράνια Σβίγκου, την θέση της να αναλάβει η Θεοδώρα Τζάκρη και να συγκροτηθεί νέα Πολιτική Γραμματεία.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σπίρτζης φέρεται να διατύπωσε επιφυλάξεις για την επιλογή του κ. Φάμελλου ως επικεφαλής της Κ.Ο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε μέχρι να εκλεγεί πρόεδρος να είναι επικεφαλής της Κ.Ο. ο Νίκος Παππάς και το οικονομικό επιτελείο (Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος).

Απόντες είναι οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Σκορίνης.

Στην έναρξη της συνεδρίασης τέθηκε και θέμα συμπεριφοράς του Δημήτρη Τζανακόπουλου για το επεισόδιο με τον Πάνο Ρήγα, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια στη συζήτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ