Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπλίνκεν: «Στενή η συνεργασία Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτείων»
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή (7/7), στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η στενή συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές «συζήτησαν τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, καθώς και την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.
Ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι, οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο εταίρο και έναν βασικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ με τον οποίο προωθούν τους κοινούς στόχους της ειρήνης και ευημερίας».
Επιπλέον, ο υπουργός ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη «συνεχή υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Βίλνιους - Τι συμφώνησαν οι δύο υπουργοί
Politico: Παραμένει επικεφαλής του ΝΑΤΟ ο Γενς Στόλτενμπεργκ
ΗΠΑ: «Η Ουκρανία δε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μετά τη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους»
Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό λόγω τροχαίου στο ρεύμα προς Ελευσίνα
08:11
Snappi: Με «καύσιμο» το Fuel Pass έσπασε το φράγμα των 100.000 πελατών
08:01
Πυροβολισμοί στο Όστιν - Αναφορές για αρκετούς τραυματίες (vids)
07:57
Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Καθολική εφαρμογή από 1η Μάϊου - Ποιους αφορά, οι εξαιρέσεις, τα πρόστιμα
07:55