Στο ιστορικό Μινιόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Αθήνα αλλάζει, όπως όλη η χώρα»
Ανανεώθηκε:
Επίσκεψη στο ιστορικό Μινιόν έκανε το πρωί του Σαββάτου (8/7) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Αθήνα αλλάζει, όπως αλλάζει όλη η χώρα» είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού από το σημείο.
Ο ίδιος έκανε λόγο για μία χώρα που έχει γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις, όπως και το κέντρο της Αθήνας, περιοχές που όπως είπε έχουν ακόμα τις δυσκολίες τους, όμως χάρη και στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, αλλάζουν πλέον όψη, συνεισφέροντας σε μια σημαντική αστική αναγέννηση.
«Το ιστορικό Μινιόν είναι ταυτισμένο με την ακμή αλλά και με την παρακμή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Χαίρομαι, πράγματι, που μέσα και από αυτή τη σημαντική επένδυση πιστοποιείται το πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αναβίωση μιας περιοχής η οποία εδώ και πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στις τύχες της», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τα καλύτερα είναι ακόμα μπροστά μας».
Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τους ανθρώπους της εταιρείας στον χώρο του Μινιόν και ενημερώθηκε για την νέα του χρήση, καθώς το γνωστό αθηναϊκό τοπόσημο που παρέμενε εγκαταλελειμμένο από τα μέσα της δεκαετίας του 80, μετά τη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 1980, μετατρέπεται εντός του 2024 σε ένα «πράσινο» βιοκλιματικό κτήριο μεικτής χρήσης, με καταστήματα, γραφεία, κατοικίες και εστίαση.
Και είναι σημαντικό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι αυτό γίνεται από μία ελληνική εταιρεία με Έλληνες αρχιτέκτονες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο επίκεντρο της νέας κυβέρνησης το Ταμείο Ανάκαμψης - Εμβληματικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις
Μarket Pass, φοροελαφρύνσεις, μισθοί: Όλες οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη Βουλή
Θανατηφόρο τροχαίο στην Πατρών-Πύργου: 16χρόνων ο νεκρός, 17χρονος στους τραυματίες
12:56
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε κέντρα εκπαίδευσης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
12:43
Axios: Τραμπ και Ζελένσκι θα συναντηθούν την Κυριακή στις ΗΠΑ
12:30
Στα «άκρα» οι σχέσεις Κίνας ΗΠΑ: Κυρώσεις από το Πεκίνο για την πώληση όπλων 11 δισ. από τον Τραμπ
12:25