ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος: Μνημόνιο αναξιοπιστίας της ΝΔ οι αποφάσεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Μάντζος: Μνημόνιο αναξιοπιστίας της ΝΔ οι αποφάσεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία
Το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Μνημείο αναξιοπιστίας και ομολογία της πελατειακής αντίληψης της Νέας Δημοκρατίας» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη να αφομοιωθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία στην ΕΛ.ΑΣ.

«Η Νέα Δημοκρατία έμεινε πιστή στις παραδόσεις της παράταξής της και την αλήστου μνήμης αγροφυλακή του κ. Πολύδωρα» σχολίασε σκωπτικά.

«Πρωτίστως όμως απέδειξε τον τραγελαφικό και ευκαιριακό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις μεταρρυθμίσεις η Κυβέρνηση του «πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού» σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι, η κυβέρνηση «έκανε σύμβολο της «μεταρρύθμισής» της την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Παρά τις τυμπανοκρουσίες και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω, τελικά οι 1.060 αστυνομικοί, που σημειωτέον δεν επιχείρησαν ποτέ στα ΑΕΙ, θα μάθουν το μέλλον τους μόλις λήξει η διχογνωμία ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον αρμόδιο Υπουργό».

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι «τα Πανεπιστήμια πρέπει να φυλάσσονται όπως σε όλη την Ευρώπη ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους, κάτι που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε από την πρώτη στιγμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ