ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πέντε βασικά μηνύματα της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πέντε βασικά μηνύματα της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου
Η υποψήφια αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επιχαίρουν για το ότι η μέχρι τώρα διαδικασία για την ανανέωση της ηγεσίας του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα έχει διαψεύσει πανηγυρικώς τους «καλοθελητές» που προέβλεπαν διαλυτικά φαινόμενα.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάνουν λόγο για ενότητα κι αποφασιστικότητα στο δρόμο της ανανέωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, λένε στην Κουμουνδούρου, κινείται και η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, την οποία χαρακτηρίζουν ενωτική.

Συνεργάτες της, μάλιστα, επισημαίνουν πως η βουλευτής Δυτικής Αθήνας έστειλε πέντε βασικά πολιτικά μηνύματα με τη χθεσινή (Τετάρτη) δήλωσή της: εξωστρέφεια, συνέχεια, ενότητα, το δίκιο των πολλών και δημιουργική αντιπολίτευση τώρα για προοπτική αποτελεσματικής κυβέρνησης αύριο.

Ως προς την εξωστρέφεια, τονίζουν πως η υποψηφιότητα της κυρίας Αχτσιόγλου αφορά την Ελλάδα και την κοινωνία, αφού η εκλογή της νέας ηγεσίας δεν θα πρέπει να είναι ένα κλειστό εσωκομματικό παίγνιο μηχανισμών και τάσεων, αλλά μια ανοιχτή κοινωνική διαδικασία για το μέλλον της χώρας.

Σε σχέση με τη συνέχεια, στέκονται στο ότι η μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη του κ. Τσίπρα είναι η ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης από την Αριστερά, καθώς και η διεύρυνση ως διαδικασία μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε μαζικό λαϊκό κόμμα που απευθύνεται κι εκφράζει τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, με την κυρία Αχτσιόγλου να βαδίζει στον ίδιο δρόμο.

Όσον αφορά την ενότητα, οι συνεργάτες της διατείνονται πως η πρώην υπουργός εκπροσωπεί τη νέα ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ενώ για το δίκιο των πολλών πως η κυρία Αχτσιόγλου θέλει ένα κόμμα που να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας: «Ένας σύγχρονος λαϊκός ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ πρέπει να απορρίψει το ψευτοδίλημμα αν θα πάει προς το Κέντρο ή προς τα Αριστερά, αλλά να δώσει συγκεκριμένες πολιτικές λύσεις που θα υπηρετούν το δίκιο των πολλών ώστε να μπορεί να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αναφορικώς, εξάλλου, με τη δημιουργική αντιπολίτευση τώρα για προοπτική αποτελεσματικής κυβέρνησης αύριο, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως ο τρόπος που ένα κόμμα εξουσίας κάνει αντιπολίτευση με μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα, συστηματικότητα και συλλογική δουλειά προοιωνίζεται τον τρόπο που θα κυβερνήσει: «Μια δημιουργική προγραμματική αντιπολίτευση ανοίγει το δρόμο για μια αποτελεσματική φιλολαϊκή διακυβέρνηση. Αυτήν την αντιπολίτευση υπερασπίζεται η Έφη Αχτσιόγλου, αυτήν την κυβέρνηση επιδιώκει».

Στο μεταξύ, «διαδικαστική, που δεν θα κρατήσει πολλή ώρα» χαρακτηρίζουν στο CNN Greece κομματικές πηγές τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία θα ξεκινήσει το μεσημέρι και θα ασχοληθεί αποκλειστικώς με το κείμενο της εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου κι όχι και με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ