ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ιδεολογική πλατφόρμα Παππά - Από την Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο

ΣΥΡΙΖΑ: Η ιδεολογική πλατφόρμα Παππά - Από την Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο
Συναντηση Νίκου Παππά και Άγγελου Τόλκα με δημοσιογράφους Κώστας Αγόρης

«Είμαστε η παράταξη που απλώνεται από την Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο. Δεν καλούμε τον κόσμο να έρθει ως επισκέπτης ή ανεκπαίδευτος».

Σε αυτές τις γραμμές συμπυκνώνεται η ιδεολογική πλατφόρμα του Νίκου Παππά για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, όπως είχε την ευκαιρία να την παρουσιάσει σε συνάντηση που είχε σήμερα, Δευτέρα 17/7, με δημοσιογράφους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υποψήφιος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε πως στην περίπτωση που κερδίσει στις εσωκομματικές κάλπες θα δώσει προτεραιότητα στην οργάνωση δικτύων αυτοδιοίκησης, συνδικαλισμού και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και στην εκλογή νέων νομαρχιακών επιτροπών και συντονιστών.

Συναντηση Παππά με δημοσιογράφουςΚώστας Αγόρης

Την προεκλογική εκστρατεία ανάλαβε να «τρέξει» ο εξ Ημαθίας πρώην βουλευτής Άγγελος Τόλκας, μια επιλογή με έντονη σημειολογική αναφορά αφού προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παππάς, όπως μας αναφέρουν συνεργάτες του, έχει επιλέξει να κάνει μια προεκλογική εκστρατεία δίχως αιχμές για τους συνυποψηφίους τους, αλλά με στρατηγική για το πώς θα ανοικοδομηθεί το κόμμα και θα αντιμετωπιστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συναντηση Παππά με δημοσιογράφουςΚώστας Αγόρης

Ο κ. Παππάς, εξάλλου, ανάπτυξε την ιδεολογική του πλατφόρμα σε συνέντευξή του στο ACTION 24 το πρωί της Δευτέρας:

«Προσδοκία μου είναι να υπηρετήσω την ενότητα του κόμματος και μία στρατηγική που "κοντοστάθηκε" από αντικειμενικούς και υποκειμενικούς λόγους και μας στοίχισε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.


Πρέπει συντονισμένα κι οργανωμένα να επαναδιεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη ενός εκλογικού σώματος που χαρακτηρίζεται από μετριοπάθεια και στην πολιτική καθομιλουμένη λέγεται "Κεντροαριστεροί και Κεντρώοι" ψηφοφόροι, όπως κι ενός μεγάλου μέρους της νεολαίας, που διάλεξε την αντίπερα όχθη.

Και πρέπει να επαναδιεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη μεγάλων κομματιών της μεσαίας τάξης, τα οποία δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι σκληρές πτυχές των πολιτικών που εφαρμόστηκαν, όταν κυβερνούσαμε δεν ήταν δικές μας επιλογές, αλλά επιλογές που μας επιβλήθηκαν.

Δεν είμαστε απλώς ένας χώρος ο οποίος απευθύνεται στους ανθρώπους του προοδευτικού Κέντρου. Είμαστε ο χώρος που απλώνεται από την Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο κι αυτό το τόξο είναι οργανικό κομμάτι της κληρονομιάς και της στρατηγικής μας. Αυτό γράφει η διακήρυξή μας. Δεν είναι καθόλου θολό αυτό.

Δεν καλούμε τον κόσμο που έχει βρεθεί στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια να έρθει σε εμάς ως επισκέπτης ή ως ανεκπαίδευτος για να τον εκπαιδεύσουμε σε κάτι, αλλά να έρθει ως συμμέτοχος, συλλειτουργός, συνδημιουργός της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, που θα είναι αντίπαλος του κ. Μητσοτάκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ