Φωτιές και καύσωνας στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Μητσοτάκη στο Συντοντιστικό
Ανανεώθηκε:
Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας υπό τον πρωθυπουργό με αντικείμενο τις πυρκαγιές ενώ επί τάπητος ετέθη και ο σχεδιασμός για τον επερχόμενο καύσωνα.
Η σύσκεψη διήρκεσε μία ώρα. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικου Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα και κυρίως για τα μέτωπα στη φωτιά της Δυτικής Αττικής και στη Ρόδο.
Επίσης έγινε σχεδιασμός για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες με ακραίες θερμοκρασίες και πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας.
Στη σύσκεψη μαζι με την ηγεσία του ΠΣ συμμετείχαν Βασίλης Κικίλιας, Βαγγέλης Τουρνάς, Νότης Μηταράκης, Άκης Σκέρτσος, Χρήστος Τριαντόπουλος, Θανασης Κοντογεώργης και Βασίλης Παπαγεωργιου. Ο πρωθυπουργός δεν έκανε δήλωση.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (19/7) ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες -όπου βρισκόταν από τη Δευτέρα για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής- προκειμένου να μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός - Επί ποδός η κυβέρνηση
Αγωνία για τα μέτωπα της φωτιάς σε Ρόδο, Δυτική Αττική, Κορινθία και Σπάρτη
Νέο ρεκόρ Γκίνες: Το σπίτι του «Home Alone» γίνεται το μεγαλύτερο τζίντζερμπρεντ στον κόσμο (pics&vid)
14:57
Γεραπετρίτης: «Δεν έχω ηγετικές φιλοδοξίες» - Έχουν αποφευχθεί οι αιτίες πολέμου με την Τουρκία
14:50
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και προϋπολογισμό 18,5 εκατ. ευρώ
14:43
Λίγα λεπτά μετά την επίθεση πέθαναν οι Ρομπ και Μισέλ Ράινερ: Δέχθηκαν πολλαπλές μαχαιριές
14:40