ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφος αποδήμων το «κυρίως πιάτο» της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφος αποδήμων το «κυρίως πιάτο» της Πολιτικής Γραμματείας
INTIME (ΑΡΧΕΙΟ)

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ασχολείται κατά βάση με τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση επί του νομοσχεδίου για την ψήφο των απόδημων που αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. 

Αν υπάρξει χρόνος, θα συζητηθούν και οι υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όπου η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη με πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη σε όλη τη χώρα να αρνούνται να κατεβούν υποψήφιοι.

Όσον αφορά την ψήφο των απόδημων, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει στη σχετική κοινοβουλευτική συζήτηση να προστεθούν διευκολύνσεις στους εποχικούς εργαζόμενους ώστε να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο εργασίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μια αρκετά συμπαγής ομάδα βουλευτών που τάσσεται υπέρ της κατ' αρχήν ψήφισης του νομοσχεδίου, ιδίως από τη στιγμή που κάτι αντίστοιχο αναμένεται να πράξει και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ούτως ώστε να μην δοθεί στη ΝΔ η δυνατότητα να επαναλάβει το προεκλογικό επιχείρημα περί "εθνικής εξαίρεσης".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ