ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ καθιστά τους απόδημους, πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Κεραμέως: Η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ καθιστά τους απόδημους, πολίτες δεύτερης κατηγορίας
Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως ΙΝ ΤΙΜΕ

«Πυρά» κατά της τροπολογίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή την Παρασκευή (21/7) για το νομοσχέδιο γύρω την ψήφο των αποδήμων, εξαπέλυσε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, χαρακτηρίζοντας την τροπολογία αυτή μία προσπάθεια να καταστούν οι Έλληνες του Εξωτερικού «πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Ειδικότερα, σε ανάρτησή της στο Twitter, η Νίκη Κεραμέως έγραψε πως είναι «διχαστικό να καταθέτεις τροπολογία που καθιστά τους Έλληνες που έχουν δικαίωμα ψήφου και ζουν στο εξωτερικό,πολίτες δεύτερης κατηγορίας, με ψήφο που δεν προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια, σημειώνει: «Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες, όπου και αν ζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει και τους προσβάλλει».

Η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη δημιουργία τεσσάρων εκλογικών περιφερειών αποδήμων προκειμένου να εκλέγουν οι Έλληνες του εξωτερικού τους δικούς τους εκπροσώπους πρότεινε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία.

Στην τροπολογία που υπογράφεται από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο προτείνεται δε, η ψηφοφορία να διεξάγεται αυτοτελώς με ενιαίο ψηφοδέλτιο σε κάθε μία από τις τέσσερις περιφέρειες, ενώ σε αυτή δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν τη νόμιμη ικανότητα να εκλέγουν και να εκλέγονται χωρίς άλλους περιορισμούς ή προϋποθέσεις.

Το νομοσχέδιο εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα (24/7), οπότε και αναμένονται ομιλίες του πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών και πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση την Τρίτη (25/7).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ