ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής - Οι λόγοι που επελέγη

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής - Οι λόγοι που επελέγη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Χαρδαλιά EUROKINISSI

Η επίσημη ανακοίνωση για την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής, αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του CNN Greece. Ο υφυπουργός Άμυνας θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από την Κύπρο.

Το όνομα του κ. Χαρδαλιά ακουγόταν έντονα για τη θέση του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, στη μεγάλυτερη Περιφέρεια της χώρας, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η υποψηφιότητα κλείδωσε κατά την επίσκεψή του στο Μαξίμου, το απόγευμα της Κυριακής, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη αμέσως μετά την επιστροφή του από τα στρατόπεδα, τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Άμυνας ακύρωσε τις επισκέψεις του σε στρατόπεδα σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα, που ήταν προγραμματισμένες για την Δευτέρα.

Ένας βασικός λόγος για την επιλογή του κ. Χαρδαλιά ήταν και η μακρά εμπειρία του στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, καθώς για 12 χρόνια ήταν δήμαρχος Βύρωνα, ενώ έχει διατελέσει και επικεφαλής του τομέα Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η συζήτηση για την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής, άνοιξε μετά την δυσαρέσκεια που υπήρξε στο Μαξίμου από τη στάση του νυν Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ο οποίος εν μέσω πυρκαγιών έδωσε το «παρών» σε κοινωνική εκδήλωση. Η συγγνώμη που ζήτησε εκ των υστέρων δεν κρίθηκε επαρκής.

Ανοιχτό παραμένει πάντως μέχρι στιγμής αν ο Γιώργος Πατούλης διεκδικήσει την θέση του περιφερειάρχη.

Ποιοι βολιδοσκοπήθηκαν

Στο πλαίσιο αυτό στο τραπέζι «έπεσαν» και τα ονόματα του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, καθώς και του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου. Ο τελευταίος μάλιστα συναντήθηκε το Σάββατο στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, γεγονός που δημιούργησε αρχικά την εντύπωση, ότι αυτός είναι το πρόσωπο που προκρίνεται για τη θέση.

Ωστόσο τα σχετικά σενάρια έκλεισε ο ίδιος την Κυριακή ανακοινώνοντας πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο Γλυφάδας, βγάζοντας το όνομά του από την κούρσα των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής.

«Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Για αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού "Η Γλυφάδα μας"» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ