ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις εκλογές για Περιφερειάρχη

Μητσοτάκης: Θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις εκλογές για Περιφερειάρχη
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

«Θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις εκλογές για Περιφερειάρχη. Όχι για να βάψουμε το χάρτη γαλάζιο, αυτό το κάναμε δυο φορές στις εκλογές» ανέφερε ο πρωθυπουργός από τη Μεσσήνη κατά την παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού.

Όπως διευκρίνσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θέλουμε ανθρώπους που συμμερίζονται τό όραμά μας, ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε καλά και θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μας και εμείς στον αγώνα τους για τη δική σας καλύτερη ζωή στην περιφέρειά σας»

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Πτωχού σημείωσε «κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου».

«Με τη βοήθεια όλων μας μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την Πελοπόννησο, και για το ότι ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στη συνεργασία τους κατά το παρελθόν στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, και είπε ότι ο κ. Πτωχός «έβλεπε με οραματικό τρόπο τα πράγματα, και συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια με το πάθος για την πολιτική ως διαρκή άσκηση της βελτίωσης ποιότητας ζωής των πολιτών».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Πελοπόννησο «ευλογημένο τόπο», ευχαρίστησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα «που αφιέρωσε τη ζωή του στην Πελοπόννησο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και επισήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι διαφορετική όπως και η Πελοπόννησος.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, στον τουρισμό και στον αρχαιολογικό της πλούτο, ενώ τόνισε ότι άλλαξαν την εικόνα της Περιφέρειας τα εκατοντάδες έργα που έγιναν και γίνονται, εκ των οποίων περισσότερα από 200 για την Πελοπόννησο παρουσιάστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία πριν από μερικούς μήνες.

«Θέλουμε να ενώσουμε τους συμπολίτες μας» ανέφερε από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.

Κατά την ομιλία του παρουσίασε το σχέδιο του για την Πελοπόννησο της Νέας Εποχής, όπως είπε, το οποίο στηρίζεται σε επτά βασικούς άξονες. Στη Βιώσιμη ανάπτυξη, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στον Ψηφιακό και Οργανωτικό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης, στον Εκσυγχρονισμό των υποδομών, στην Προστασία του φυσικού μας πλούτου, στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και στην κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη.

Έδωσε έμφαση στην ανάγκη «να γίνει η Πελοπόννησος πρωταγωνίστρια, στη νέα εποχή που ανοίγεται για την Ελλάδα μας» και τόνισε ότι η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ