ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ

Στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ
REUTERS/Hannibal Hanschke

Στον απόηχο του Brexit ο σοσιαλιστής αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ μία ώρα νωρίτερα, στις 12:00, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 18:30 ο γερμανός αντικαγκελάριος θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Τον Ζ.Γκάμπριελ συνοδεύουν 40 εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα. Κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας αναφέρουν πως στόχος του είναι να προσφέρει στήριξη στις επιχειρήσεις αυτές και να ενισχύσει τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση των κ. Σκουρλέτη και Σταθάκη και του αντικαγκελάριου, κ. Γκάμπριελ, με στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους ελληνικών θεσμικών φορέων ενέργειας.

Αύριο Παρασκευή, οι κ. Γκάμπριελ, Σταθάκης, Σκουρλέτης και Χαρίτσης θα συμμετάσχουν στο Ενεργειακό Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας, σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα υπογραφεί Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεταξύ των κ. Σκουρλέτη και Γκάμπριελ.

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Η επίσκεψη Γκάμπριελ αποκτά βαρύνουσα σημασία αφού την Παρασκευή στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των Ευρωπαίων προοδευτικών ηγετών και αξιωματούχων, στην οποία μετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ως παρατηρητής.

Ενόψει της συνόδου του Σαββατοκύριακου οι Γάλλοι σοσιαλιστές ξεκίνησαν επαφές και διαβουλεύσεις με τους οι σοσιαλιστές του SPD, που συμμετέχει τον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ με στόχο την κατάρτιση και την εφαρμογή ενός σχεδίου «ισορρόπησης της Ευρώπης προς όφελος των χωρών του Club Med».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ