ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για ανάρτηση του Καρίπογλου: Πυρά Μαρινάκη, mea culpa από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Αντιδράσεις για ανάρτηση του Καρίπογλου: Πυρά Μαρινάκη, mea culpa από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
Ο Παναγιώτης Καρίπογλου facebook/ Παναγιώτης Καρίπογλου

«Πυρά» κατά του Παναγιώτη Καρίπογλου, υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ στο νομό Σερρών, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή ανάρτηση του πολιτικού για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθείται από πλευράς της κυβέρνησης.

Ο Παναγιώτης Καρίπογλου ανάρτησε νωρίτερα ένα σκίτσο σε προσωπικό του λογαριασμό σε κοινωνικά δίκτυα, το οποίο έδειχνε το Άουσβιτς και από πάνω έγραφε: «το 16ωρο απελευθερώνει».

Είχε συνοδεύσει δε το σκίτσο με το σχόλιο, «ευρωπαϊκο κεκτημένο».

Στη συνέχεια, ωστόσο, η ανάρτηση αυτή αποσύρθηκε ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κ. Καρίπογλου έκανε νέο σχόλιο σε κοινωνικά δίκτυα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης:

«Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο. Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα».

Στην ίδια ανακοίνωση τόνιζε πως «όποιος κάνει λόγο για 16ωρο απλώς ψεύδεται» ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως «όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος».

Κατέληγε δε δε λέγοντας:

«Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας. Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θελουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια».

Ο Παναγιώτης Καρίπογλου προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου σε mea culpa, κάνοντας λόγο για «μη ορθή και λανθασμένη ανάρτηση και συσχέτιση με το Άουσβιτς».

Υπογράμμισε δε, πως το σκίτσο αυτό δεν αποτελεί κομματική θέση παρά προσωπική πρωτοβουλία και ότι προέρχεται από μια παράταξη που πολέμησε τον αντισημιτισμό.

Έσπευσε όμως να υπογραμμίσει πως οι διευκρινίσεις για το νομοσχέδιο δεν ήταν διαφωτιστικές, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν απαντά στην ουσία της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ