ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA στις 16 Αυγούστου - Τι θα συζητήσουν

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA στις 16 Αυγούστου - Τι θα συζητήσουν
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερη συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Με τον πρόεδρο της UEFA, Aleksander Ceferin, αναμένεται να συναντηθεί την Τετάρτη 16 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συζητήσουν τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, υπό τη βαριά σκιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα.

Μετά τη συνάντησή τους, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το Μαξίμου παρακολουθεί στενά την υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου αλλά και τις αιματηρές συμπλοκές στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συνεργάτες του.

Αναμένει δε, το πόρισμα της ΕΔΕ για τους εσωτερικούς χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ., διαμηνύοντας προς όλες τις πλευρές ότι δεν θα επιτρέψει να παραμείνει καμία «σκιά» στην υπόθεση.

Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, έχουν ξεκαθαρίσει πως έρχονται και άλλες καρατομήσεις -πλην των επτά αξιωματικών της τροχαίας, που έγιναν από την πρώτη στιγμή.

Κατά πληροφορίες, η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην πλήρη και ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκάλυψη όλων των λεπτομερειών για τον τρόπο που κινήθηκαν οι αρμόδιες αρχές.

Άλλωστε, έχει αφουγκραστεί τη μεγάλη ανησυχία της κοινωνίας για το αιματηρό περιστατικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και σκοπεύει να πιέσει μέχρι να απαντηθούν όλα τα ανοιχτά ερωτήματα.

Και αυτό, γιατί για πολλούς το περιστατικό αυτό προκάλεσε ανησυχία για την καθημερινή ασφάλεια των ίδιων και των οικογενειών τους -κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη ενόχληση στην κυβέρνηση, που θεωρεί το συγκεκριμένο ζήτημα πεδίο στο οποίο υπερτερεί έναντι των πολιτικών της αντιπάλων.

Σε δεύτερο χρόνο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας των αρχών ασφαλείας αλλά και τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο κατά της βίας.

Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε δημόσια τοποθέτησή του παραδέχτηκε λάθη και ολιγωρίες, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα και αποτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Ό,τι μας δείξει η έρευνα θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις» σημείωσε με νόημα ο κ. Οικονόμου.

Πού εστιάζει η ΕΔΕ

Όπως έχει γίνει γνωστό από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα εξεταστούν 15 με 20 άτομα του Σώματος από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Η έρευνα ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ