ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπαδική βία: Σύσκεψη στο Μαξίμου με πρόεδρο UEFA και ιδιοκτήτες ΠΑΕ

Οπαδική βία: Σύσκεψη στο Μαξίμου με πρόεδρο UEFA και ιδιοκτήτες ΠΑΕ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του προέδρου  της UEFA, των αρμόδιων υπουργών, ιδιοκτηκτών των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στη σκιά των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη  Κατσουρή.

Στο Μαξίμου βρίσκονται οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, και ο Αρτούρ Νταβιντιάν, ο εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη,

Νωρίτερα προηγήθηκε κατ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν,

Στις 12:00 αμέσως μετά το πέρας της διευρυμένης σύσκεψης, ο πρωθυπουργός και ο κύριος Τσεφέριν, θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις σε απευθείας μετάδοση.

Σκοπός των σημερινών επαφών είναι να αναληφθούν σημαντικές πρωτοβουλίες από όλους τους εμπλεκόμενους και να υπάρξει κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση της μάστιγας της οπαδικής βίας ενόψει και της έναρξης του νέου πρωταθλήματος.

Η παρουσία του κ. Τσεφέριν κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένο ότι η UEFA διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία στο συγκεκριμένο πεδίο.

Στόχος η εξεύρεση τολμηρών και αποτελεσματικών λύσεων και η εφαρμογή του νόμου για τη λειτουργία των συνδέσμων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη προσέγγιση είχε γίνει και πριν περίπου από ενάμιση χρόνο με αφορμή την δολοφονία του Άλκη Καμπανού με μέτρα που προέβλεπαν αυστηρές ποινές, ασφυκτικούς ελέγχους στη λειτουργία των λεσχών που είχε κάθε ομάδα με ανάλογες προσαρμογές στον ποινικό κώδικα. Παρ΄ όλα αυτά ενάμιση χρόνο μετά, ένας ακόμη φίλαθλος έχασε τη ζωή του, αυτή τη φορά υπό διαφορετικές συνθήκες λόγω των επεισοδίων με τους «εισαγόμενους» χούλιγκαν από την Κροατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ