ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ

Δρίτσας: Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ
Θοδωρής Δρίτσας EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε την Παρασκευή, σχολιάζοντας την κύρωση πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού του ΟΛΠ στην Cosco και τις αντιδράσεις που προέκυψαν από την κινεζική πλευρά.

«Όταν δίνω μάχες για να υπηρετήσω αυτά τα οποία έχω αναλάβει ως υποχρέωση, η παραίτηση δεν είναι μπροστά. Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ. Η παραίτηση θα γίνει όταν ολοκληρώσω ένα έργο και αντιληφθώ ότι δεν έχω να κάνω τίποτα άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας.

Διερωτήθηκε μάλιστα αν είναι σήμερα η μέρα του γιατί «τα κανάλια και η ΝΔ ζητούν κάθε μέρα και από μία παραίτηση», κλείνοντας έτσι κάθε συζήτηση περί του ενδεχομένου να παραιτηθεί.

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αναλαμβάνω για ότι συμβαίνει όλη την ευθύνη. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν έξω από τους κανόνες που έχω μάθει να λειτουργώ».

Σε ότι αφορά την συμφωνία με την Cosco ο κ. Δρίτσας, χαρακτήρισε νομική υπερβολή που δεν στοιχειοθετείται τις αντιδράσεις των Κινέζων για τις αλλαγές στη σύμβαση παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ. Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο κυρωτικός νόμος είναι στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης η οποία μπορεί να κάνει αλλαγές αρκεί να μην έρχονται σε σύγκρουση με τη σύμβαση παραχώρησης και στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, οι αλλαγές που έγιναν δεν είχαν στόχο να αμφισβητήσουν τη σύμβαση και να αλλάξουν οι όροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ