ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής, καθώς και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα υποδεχθεί τη Δευτέρα (21/8) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα (21/8) θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις στις 11:00 με την πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Borjana Krišto, στις 13:00 με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Ion-Marcel Ciolacu, στις 15:00 με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Andrej Plenković.

Στις 20:15 θα πραγματοποιήσει άτυπο δείπνο με τους ηγέτες και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

Την Τρίτη (22/8) θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις στις 9:00 με την πρόεδρο της Μολδαβίας, Maia Sandu, στις 10:00 με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Jakov Milatović, στις 10:45 με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Albin Kurti.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ