ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Βγαίνει μπροστά μια νέα γενιά στελεχών

Έρχονται εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Βγαίνει μπροστά μια νέα γενιά στελεχών
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία;

Από τη μία, οι υποψήφιοι για την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν τις ανά τη χώρα περιοδείες τους ενόψει της εσωκομματικής αναμέτρησης της 10ης Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Κουμουνδούρου, που ισχυρίζονται πως τα σημαντικά ξεκινούν την επομένη των εκλογών, ανεξαρτήτως αν χρειαστεί δεύτερος γύρος ή όχι, λόγω πιθανών αποχωρήσεων ή συμφωνιών που ενδεχομένως προκύψουν μεταξύ των αντιπάλων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ναι μεν δεν αποκλείουν την κατάθεση νέων υποψηφιοτήτων (Σωκράτης Φάμελλος, Παύλος Πολάκης, Διονύσης Τεμπονέρας ή κάποιος άλλος) μέχρι το συνέδριο της 2ας Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν θεωρούν μια τέτοια εξέλιξη ως την πιθανότερη.

Ως προς τις εξελίξεις, τις συνδέουν όχι με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, για τις οποίες οι συσχετισμοί έχουν κατά βάση δρομολογηθεί με τις υποψηφιότητες που έχουν προκύψει έστω στο παρά πέντε, αλλά με τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να δώσει την υπαρξιακή του μάχη συσπείρωσης δυνάμεων κι επαύξησης των ποσοστών του.

Τις συνδέουν, επίσης, με μια νέα γενιά στελεχών που έχουν βρεθεί στο προσκήνιο τον τελευταίο χρόνο και τα οποία μπορεί να λειτουργήσουν ως σανίδα σωτηρίας της παραπαίουσας Κεντροαριστεράς.

Σε σχέση με τις περιοδείες, η Έφη Αχτσιόγλου επισκέπτεται σήμερα Τρίτη το Αίγιο και την Πάτρα.

Συγκεκριμένα, στις 18.30 θα συμμετέχει σε ανοιχτή συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος στο Αίγιο, στο καφέ «Habit», Ζαΐμη 8, στην πλατεία Αγίας Λαύρας (κεντρική πλατεία του Αιγίου), ενώ στις 20:30 θα πάρει μέρος σε ανοιχτή συζήτηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στην Πάτρα, στο καφέ «Multi Star», Αώου 8 και Ηρώων Πολυτεχνείου (πλατεία Ρομάντζα, Έξω Αγυιά).

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα βρίσκεται σε Βόλο και Λάρισα αντιστοίχως.

Ο Νίκος Παππάς επισκέπτεται σήμερα τη Βοιωτία, πιθανόν θα βρεθεί σε Βόλο και Λάρισα την Παρασκευή και θα είναι στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρίσκεται και σήμερα στα Ιωάννινα, όπου θα επισκεφθεί δομές υγείας και πολιτισμού και θα περιοδεύσει στο νομό.

Την Τετάρτη θα πάει στην Κατερίνη, την Πέμπτη στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, την Παρασκευή στη Λάρισα και στο Βόλο, το Σάββατο στη Λαμία, την ερχόμενη Δευτέρα στα Χανιά, την Τρίτη 29/08 στο Ρέθυμνο, την Τετάρτη 30/08 στο Ηράκλειο, τη Δευτέρα 04/09 θα περιοδεύσει στο νομό Ροδόπης, την Τρίτη 05/09 θα επισκεφθεί τη Δράμα και την Τετάρτη 06/09 θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο Στέφανος Τζουμάκας θα βρίσκεται σήμερα στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου (Δημοτικό Καφενείο), αύριο θα συζητήσει με πολίτες στην Άρτα και την Πέμπτη στα Ιωάννινα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ