ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παραπομπή βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι συνέβη

Την παραπομπή βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι συνέβη
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, έστειλε ο Σωκράτης Φάμελλος, ζητώντας την άμεση παραπομπή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Παράσχου Παπαδάκη με αφορμή τα όσα έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδάκης ανάρτησε τη Δευτέρα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το κάτωθι κείμενο:

«Σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων.. καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα… να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά… ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ.. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ!!».

Στην επιστολή του ο κ. Φάμελλος επικαλείται το άρθρο 2 περ. ε’ του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές οφείλουν: ε) να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων τους, του φύλου τους, της ηλικίας τους, της αναπηρίας τους ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

«Καταθέτω την παρούσα αναφορά ώστε να λάβετε γνώση και να λάβετε την απαραίτητη πρωτοβουλία για να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του κ. Παπαδάκη στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας», συμπληρώνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ