ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα και σήμερα καταθέτει υποψηφιότητα ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα και σήμερα καταθέτει υποψηφιότητα ο Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Ακόμα και σήμερα Δευτέρα- το αργότερο αύριο- ανακοινώνει ο Στέφανος Κασσελάκης την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Ο επιχειρηματίας αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα για τα Χανιά, όπου θα βρίσκεται, κι όταν δοθεί στη δημοσιότητα το δίλεπτης περίπου διάρκειας βίντεο με το οποίο, πέρα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, θα περιγράφει το πώς επιθυμεί την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση κι άλλων βίντεο με τα οποία θα εξειδικεύονται θέσεις του κ. Κασσελάκη τις οποίες έχει ήδη παρουσιάσει στο δημόσιο διάλογο.

Ακόμα, πάντως, και συνεργάτες του παραδέχονται ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη έχει το βλέμμα στραμμένο περισσότερο στη μεθεπόμενη ημέρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι όχι στην επόμενη, αναγνωρίζοντας ότι το κομματικό έδαφος δεν είναι τώρα έτοιμο για να καρποφορήσει μια τέτοια προσπάθεια.

«Το καράβι βρίσκεται ακόμα μακριά από το λιμάνι», μας λένε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, οι ίδιες πηγές δεν παραλείπουν να μας ενημερώσουν πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ θετικός για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, την προεργασία για την οποία γνώριζε από την πρώτη στιγμή.

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει πως ο απερχόμενος πρόεδρος έχει δώσει «δαχτυλίδι» ή θα πάρει δημοσίως θέση- δεν αναμένεται, άλλωστε, να μιλήσει στο συνέδριο του Σαββάτου ακριβώς για να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις του-, αλλά φέρεται να θεωρεί πως τέτοιου είδους υποψηφιότητες αναζωογονούν το χώρο και δίνουν νέα ώθηση στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Η ομάδα Κασσελάκη, εξάλλου, εκτιμά πως ο υποψήφιος σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις πρόσφατες εκλογές είναι ικανός να φέρει νέους ψηφοφόρους στο κόμμα, κάτι που θα έπρεπε, κατά τις ίδιες πηγές, να είναι πρώτη προτεραιότητα για την Κουμουνδούρου τη δεδομένη στιγμή κι ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Σημειώνουν, μάλιστα, πως ο κ. Κασσελάκης διαθέτει τη στήριξη τουλάχιστον δέκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με άμεση αναφορά στον κ. Τσίπρα.

Όπως είναι λογικό, πάντως, τον ίδιο ενθουσιασμό με την ομάδα Κασσελάκη δεν συμμερίζονται όλοι εντός κι εκτός κομματικών τειχών.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν συνεργάτες του τις επιθέσεις που ήδη δέχεται από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ενώ αναμένουν στο συνέδριο του Σαββάτου να χτυπηθεί η υποψηφιότητά του από τους συντρόφους του με το επιχείρημα πως δεν είναι κοινοβουλευτικός, όπως άλλωστε συνέβη και με τον Διονύση Τεμπονέρα.

Ο κ. Κασσελάκης, πάντως, εμφανίζεται θετικός στη διεξαγωγή τηλεμαχίας ανάμεσα στους υποψήφιους για την προεδρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ