ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ρόλος Τσίπρα στην πορεία προς την εκλογή προέδρου - Γιατί δεν θα παραστεί στο συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ρόλος Τσίπρα στην πορεία προς την εκλογή προέδρου - Γιατί δεν θα παραστεί στο συνέδριο
Ο Αλέξης Τσίπρας Δελτίο τύπου / POOL

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη ολοκληρώθηκε ο κύκλος των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με την επίσημη ανακήρυξή τους να πραγματοποιείται στο διαρκές συνέδριο που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. του Σαββάτου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Σημειώνουμε πως αρχικός χώρος τέλεσής του είχε επιλεγεί το κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ στα Πατήσια, αλλά απορρίφθηκε λόγω έλλειψης κλιματισμού.

Οι λεπτομέρειες του χρονοδιαγράμματος του συνεδρίου αναμένεται να καθοριστούν σήμερα Τετάρτη και ώρα 15.00 κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως στο τραπέζι θα τεθούν και πιο ουσιαστικά ζητήματα όπως η σύνθεση του εκλογικού σώματος, ύστερα μάλιστα κι από την πρόταση του Νίκου Παππά να έχουν δικαίωμα ψήφου και οι απλοί φίλοι του κόμματος και όχι μόνο τα μέλη.

Σήμερα, εξάλλου, πραγματοποιείται και μια ακόμα σημαντική συνεδρίαση, αυτή των εκπροσώπων των υποψηφίων όπου αναμένεται να ληφθεί και η τελική απόφαση ως προς το αν διεξαχθεί μεταξύ τους τηλεμαχία και υπό ποιους όρους, πέρα από την εκδήλωση της Νομαρχιακής Πειραιά στην οποία όλοι έχουν δηλώσει προθυμία να συμμετάσχουν.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως στο συνέδριο θα παρουσιάσουν τις πλατφόρμες τους οι πέντε υποψήφιοι, με τους σύνεδρους να λαμβάνουν το λόγο μόνο για να τοποθετηθούν επί των υποψηφιοτήτων κι όχι, για παράδειγμα, για να αναλύσουν τα αίτια της εκλογικής συντριβής.

Το συνέδριο, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, δεν θα είναι απαραίτητη δηλαδή η διά ζώσης συμμετοχή αφού όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Έτσι κι αλλιώς οι καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα ληφθούν από το έκτακτο συνέδριο του Νοεμβρίου για το οποίο θα εκλεγούν νέοι σύνεδροι και στο οποίο θα διαμορφωθούν οι νέοι συσχετισμοί στη μετά Τσίπρα εποχή.

Όσον αφορά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, φέρεται να επιμένει στην απόφασή του να μην παραστεί στο συνέδριο, μολονότι δέχεται και δημόσια πίεση από υψηλόβαθμα στελέχη για το πράξει.

Κι αυτό για να μην παρερμηνευτεί οποιαδήποτε τοποθέτησή του ως άμεση ή έμμεση στήριξη σε κάποιον υποψήφιο.

Άλλωστε αντιλαμβάνεται ότι το όνομά του αξιοποιείται από πολλούς προς άγρα ψήφων.

Προτιμά το ρόλο του εγγυητή της συνέχειας της παράταξης.

Τη δεδομένη στιγμή…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ