ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους απόδημους Έλληνες

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους απόδημους Έλληνες

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το γεγονός ότι στην πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο δεν περιλαμβάνεται το δικαίωμα ψήφου στους αποδήμους Έλληνες.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανερυθρίαστα συνεχίζει να κοροϊδεύει τους Έλληνες εντός και εκτός συνόρων γιατί πολύ απλά η ηθική της συνοψίζεται σε δυο λέξεις: "Λέμε, ξελέμε"».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ μέχρι πρότινος- διάφοροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωναν στις συνεντεύξεις τους ότι θα επιλυθεί το θέμα της επιστολικής ψήφου των αποδήμων .

Μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι ένας κυβερνητικός βουλευτής υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρος αφού πρότεινε 12 έδρες στους απόδημους.

«Σε αυτές τις δηλώσεις όμως εξαντλήθηκε και η ευαισθησία τους για το ζήτημα αφού αδιαφορούν για τα δικαιώματα των χιλιάδων Ελλήνων που μετανάστευσαν λόγω της κρίσης και για τους οποίους έριχναν κροκοδείλια δάκρυα μεταξύ 2010 και Ιανουάριο 2015. Όπως, επίσης, αδιαφορούν για τους μετανάστες που άφησαν την Ελλάδα τη δεκαετία 1950-1960 και που αιμοδότησαν οικονομικά την πατρίδα για τουλάχιστον 20 χρόνια», συμπληρώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ