ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στίγκας κατά Σπαρτιατών: Καθοδηγούμενοι από ξένα κέντρα – Πρακτικές Greek mafia

Στίγκας κατά Σπαρτιατών: Καθοδηγούμενοι από ξένα κέντρα – Πρακτικές Greek mafia
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση κατά των βουλευτών της κοινοβουλευτικής του ομάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας από το βήμα της Βουλής. αφήνοντας αιχμές και για τη στάση του Ηλία Κασιδιάρη, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

«Η εικόνα να είναι στο Κοινοβούλιο αρχηγός και να μην έχει τους βουλευτές του δεν έχει ξανασυμβεί. Έχω μπει στο ρεκόρ Γκίνες, δεν φταίω εγώ για αυτό, οι κύριοι που λείπουν να το πω δημόσια είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά που παραπέμπουν σε greek mafia και Don Corleone», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ δεν φοβάμαι, ως Σπαρτιάτης στέκομαι όρθιος και θα στέκομαι γιατί έχω πέσει πολλές φορές, είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι νωρίτερα η απομόνωση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα από τους βουλευτές του, οι οποίοι τον άφησαν εντελώς μόνο του στην αίθουσα της Ολομέλειας, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις πυρκαγιές.

Οι λόγοι απουσίας τους είναι συμβολικοί και συνειδητοί, έλεγαν βουλευτές του με τον Χάρη Κατσιβαρά να φέρεται να δηλώνει ότι ήταν επιλογή τους να τον αφήσουν μόνο.

«Βρισκόμαστε σε μια διελκυστίνδα αντιπαράθεσης για το συνέδριο», αναφέρουν βουλευτές των Σπαρτιατών που απουσίαζαν από την Ολομέλεια και επιμένουν να ζητούν συνέδριο με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες με προσθήκη νέων μελών στο κόμμα.

Ο Βασίλης Στίγκας αντιδρά, δεν υπογράφει αιτήσεις νέων μελών και επιχειρεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, καθώς γνωρίζει ότι στο συνέδριο, που φέρεται να είναι ιδέα του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη, είναι εξαιρετικά πιθανό να τεθεί θέμα ηγεσίας.

Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των βουλευτών του "επηρεάζεται" από τον Ηλία Κασιδιάρη θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει την ηγεσία και την κρατική χρηματοδότηση. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο οι Σπαρτιάτες πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον "5" για να διατηρηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Δεν εκβιάζομαι, δεν χειραγωγούμαι. Στήριξα τον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων γιατί με στήριξε κι αυτός. Μέχρι εκεί», έλεγε σε δημοσιογράφους ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όποτε κι γίνει, είναι αποφασισμένος να πει πως όποιος θέλει να φύγει ας φύγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ