ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μετατοπίσεις υποστηρικτών υποψηφίων και κατηγορίες για «αχαριστία»

ΣΥΡΙΖΑ: Μετατοπίσεις υποστηρικτών υποψηφίων και κατηγορίες για «αχαριστία»
Eurokinissi

Η υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής του Στέφανου Κασσελάκη έχει επιφέρει και μετατοπίσεις στις υποστηρίξεις των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Θύματα αυτών των μετατοπίσεων είναι κυρίως, αν όχι αποκλειστικώς, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νίκος Παππάς, οι οποίοι βλέπουν ανθρώπους που μέχρι πρότινος τους διαβεβαίωναν ότι θα τους ψήφιζαν και με τα δύο χέρια να «αλλαξοπιστούν» γλυκοκοιτώντας την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Κάποιοι, μάλιστα, κάνουν λόγο ακόμα και για συμπεριφορές «αχαριστίας από ευεργετημένους».

Ορισμένες από αυτές τις μετατοπίσεις αναμένεται να αποτυπωθούν και στις τουλάχιστον 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής που το επιτελείο Κασσελάκη διατείνεται πως έχει στη διάθεσή του και είναι απαραίτητες προκειμένου να μπορέσει να είναι υποψήφιος στις 10 Σεπτεμβρίου.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, έχουν βολιδοσκοπηθεί τουλάχιστον τα μισά από τα 300 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με το συνολικό αριθμό που θα παρουσιάσει τελικώς ο κ. Κασσελάκης να θεωρείται και αυτό κριτήριο για την κομματική του δημοφιλία.

Ο ίδιος, μάλιστα, επιθυμεί να γίνουν όχι μία αλλά δύο τηλεμαχίες, με τη δεύτερη να διεξάγεται ανάμεσα στους δύο γύρους τους οποίους όλα τα επιτελεία θεωρούν αναπόφευκτους, μετά και την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Το ντιμπέιτ, ωστόσο, μάλλον οδεύει προς τις ελληνικές καλένδες μέσω της «απόρριψης διά της σιωπής», όπως χαρακτηριστικώς μας λένε κομματικές πηγές.

Από την άλλη, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας μοιάζει να έχουν πιο «μπετοναρισμένες» στηρίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως ο πρώτος που κατεβαίνει και ως άτυπος επικεφαλής τάσης.

Όπως κι αν έχει, στο διαρκές συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού αναμένεται να επικυρωθούν οι πέντε υποψηφιότητες ύστερα από τις ομιλίες των υποψηφίων.

Υπάρχει, μάλιστα, αισιοδοξία στην Κουμουνδούρου πως θα παραστούν διά ζώσης οι περισσότεροι σύνεδροι, μολονότι μπορούν να το παρακολουθήσουν κι εκ του μακρόθεν, τουλάχιστον όσοι κατοικούν στην Αττική και στους γύρω νομούς.

Όσον αφορά το πώς θα διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΔΕΘ, στην Κουμουνδούρου υποβαθμίζουν το γεγονός λόγω του ότι βρισκόμαστε στην αρχή μια νέας κυβερνητικής τετραετίας και οι όποιες εξαγγελίες του νέου αρχηγού δεν θα μπορούσαν ούτως ή άλλως να αποκτήσουν χαρακτήρα κατάθεσης κυβερνητικού προγράμματος.

Το πιθανότερο, πάντως, είναι ότι είτε θα γίνει η ομιλία στους παραγωγικούς φορείς είτε η συνέντευξη Τύπου, αλλά όχι και τα δύο την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, λίγες μόλις ώρες μετά την εκλογή του νέου προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ