ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για δηλώσεις Βαρβιτσιώτη: Να τον αποδοκιμάσει δημόσια η κυβέρνηση

Ανδρουλάκης για δηλώσεις Βαρβιτσιώτη: Να τον αποδοκιμάσει δημόσια η κυβέρνηση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME NEWS

Για σοκαριστικό έγκλημα και αποτρόπαια πράξη που δείχνει αποκτήνωση, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος για τον πνιγμό του 36χρονου που έσπρωξαν στη θάλασσα από το πλοίο Blue Horizon.

«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως πετάς έναν άνθρωπο στη θάλασσα, όταν είναι προφανές ότι στο σημείο που ήταν το πλοίο, θέτεις σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Έχει σοκαριστεί η ελληνική κοινή γνώμη. Δυστυχώς, η βία είναι πια καθημερινότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, έστρεψε παράλληλα τα βέλη του κατά του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, λέγοντας πως με τις δηλώσεις του εξίσωσε προκλητικά θύτη και θύμα προκαλώντας αλγεινή εντύπωση και πως αναμένει δημόσια αποδοκιμασία του από την κυβέρνηση.

Για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις καταστροφές στη Μαγνησία

Σχετικά με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις καταστροφές στη Μαγνησία, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως καθώς η κλιματική αλλαγή δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες της Μεσογείου, η χώρα μας οφείλει να προετοιμαστεί και να ελέγξει τις υποδομές της, «που καθίστανται μη ανθεκτικές, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την εκτεταμένη και απροσδόκητη καταστροφή».

«Κάτι ανάλογο έγινε και με τις πυρκαγιές. Τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίσαμε στη Βουλή είναι αποκαλυπτικά. Η χώρα μας, ενώ είχε αριθμητικά λιγότερες πυρκαγιές, είχε δυσμενέστερα αποτελέσματα. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένα, μια πολύ επώδυνη πραγματικότητα η οποία κατέδειξε ότι δεν έχουμε σοβαρή πρόληψη. Ως εισηγητής του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας rescEU συνέβαλα καθοριστικά για τη νέα παραγγελία των Canadair. Θα είναι σημαντικό εργαλείο στην πυρόσβεση, αλλά δεν φτάνει, γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική επένδυση στην πρόληψη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Έθεσε σειρά ερωτημάτων που του μετέφεραν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν σε Έβρο και τη Ροδόπη: «Αναλαμβάνει ο εργολάβος να καθαρίσει τους δασικούς δρόμους, αλλά η καύσιμη ύλη δεν απομακρύνεται από το δάσος. Ποιος ευθύνεται; Δεν ευθύνεται η περιφέρεια; Δεν ευθύνεται το κράτος; Πετούν την ευθύνη ο ένας στον άλλο».
Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε για αποκαλυπτική αλαζονεία τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχολιάζοντας την παρουσία του στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα.

«Γίνεται να πήγαν όλα τόσο καλά, αλλά να καταστράφηκε ολοσχερώς η Δαδιά; Γίνεται να πήγαν όλα τόσο καλά, ενώ στη Ρόδο η πυρκαγιά κατέκαψε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του νησιού; Μάλιστα, είχε το θράσος να μας επικρίνει ότι δεν ισχύουν όσα αναφέραμε για την καταστροφή στην Πάρνηθα, όταν την προηγούμενη ημέρα η WWF μας είχε δώσει τα στοιχεία, που απέκρυπτε ο ίδιος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ