ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Μητσοτάκη με επιχειρηματίες και επενδυτές στο Λονδίνο

Συναντήσεις Μητσοτάκη με επιχειρηματίες και επενδυτές στο Λονδίνο

Με πρόγευμα εργασίας με κορυφαίους επιχειρηματίες και επενδυτές του City αλλά και συμμετοχή σε τετράωρο επενδυτικό φόρουμ συνεχίζεται η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο Λονδίνο.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποιεί επαφές με επενδυτικούς ομίλους παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, το οποίο βασίζεται σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις αλλά και σε μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με συνεργάτες του, αντιμετωπίζεται στο Λονδίνο ως ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας και οι επαφές που έχει δημιουργούν ένα θετικό κλίμα για τις επενδύσεις στη Ελλάδα την επόμενη μέρα των εκλογών. Χθες, Δευτέρα, ο Πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τα κορυφαία στελέχη της PIMCO, στους οποίους ανέπτυξε την πρότασή του για ουσιαστικές αλλαγές στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στην Ελλάδα, προτάσσοντας την ανάγκη μείωσης της φορολογίας αλλά και του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2%. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως το σχέδιό του είναι τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό και θα εκπλήξει θετικά την ελληνική κοινωνία και τους πιστωτές όταν αρχίσει η υλοποίησή του.

Μάλιστα κάνει λόγο για την ανάγκη να υπάρξει προτεραιότητα στις δουλειές μέσα από δίκαιες και σωστές μεταρρυθμίσεις τονίζοντας πως σε αυτή τη λογική θα χρειαστούν 100 δις ευρώ επενδύσεις την επόμενη πενταετία για να δημιουργηθούν 120.000 θέσεις εργασίας ετησίως.

Την Τετάρτη, στις 11 το πρωί (τοπική ώρα), ο κ. Μητσοτάκης επισκεφθεί την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας, Benoit Coeure.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ