ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αισιοδοξία για τη συμμετοχή στις εκλογές - Ξεκίνησαν οι οχλήσεις για τον β γύρο

ΣΥΡΙΖΑ: Αισιοδοξία για τη συμμετοχή στις εκλογές - Ξεκίνησαν οι οχλήσεις για τον β γύρο
Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης- αύριο Κυριακή, από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ σε 570 εκλογικά τμήματα- τόσο αυξάνεται η αισιοδοξία στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τη συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής νέου πρόεδρου.

Κομματικές πηγές, μάλιστα, λένε στο CNN Greece πως αν δεν είχε μεσολαβήσει η καταστροφή της Θεσσαλίας και δεν είχαν αναβληθεί οι εκλογές την προηγούμενη εβδομάδα, τότε η συμμετοχή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Κάποιοι, σε αυτό το πλαίσιο, αναμένουν ακόμα και 100.000 ψηφοφόρους, οι περισσότεροι ωστόσο είναι πιο μετριοπαθείς στις εκτιμήσεις τους.

Υπάρχουν, πάντως, κι εκείνοι που εκτιμούν πως ακριβώς επειδή έχει συσσωρευτεί κοινωνική οργή και λόγω των πυρκαγιών αυτή μπορεί να βρει εκτόνωση κι έκφραση στην κάλπη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως προς τα διαδικαστικά, έχουν παραχωρηθεί γραφεία στην Κουμουνδούρου και στους πέντε υποψήφιους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς θα μπορούν να παρακολουθούν live την καταμέτρηση των ψήφων.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, αναφέρουν πως μέχρι τις 21.30 της Κυριακής είναι πολύ πιθανό να έχει κριθεί ποιος εκλέγεται πρόεδρος ή- το πιθανότερο- ποιοι προκρίνονται στο β’ γύρο.

Όσοι γνωρίζουν, εξάλλου, πρόσωπα και καταστάσεις υποστηρίζουν πως την επόμενη εβδομάδα «το ματς θα γίνει χωρίς γάντια», εννοώντας πως η πόλωση θα φτάσει στο μάξιμουμ και οι φανερές και υπόγειες συμμαχίες θα κορυφωθούν.

Ήδη, άλλωστε, όπως πληροφορούμαστε ασκείται πίεση στους υποψήφιους με τις λιγότερες πιθανότητες να βρεθούν στο β’ γύρο ώστε να τοποθετηθούν δημοσίως υπέρ της μίας ή της άλλης υποψηφιότητας, με τα ανάλογα πολιτικά ανταλλάγματα βεβαίως.

Από την πλευρά τους, τα αουτσάιντερ εκφράζουν ακόμα την πίστη τους σε εκλογική ανατροπή, θεωρούν επισφαλείς τις δημοσκοπήσεις με τη συμμετοχή πολύ λίγων πολίτων κι από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ούτε πόσοι ούτε ποιοι θα ψηφίσουν δεν μπαίνουν στη διαδικασία «παζαριού» για την επόμενη ημέρα.

Επιπλέον, μέχρι την τελευταία στιγμή οι υποψήφιοι ζητούσαν από επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν δημοσίως πως τους στηρίζουν ή, έστω, να πουν μια καλή κουβέντα.

Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι με διαφορά μερικών μόνο ωρών Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον εκθεσιακό χώρο του δημαρχείου Περιστερίου, στις 10:00 η βουλεύτρια Δυτικής Αθήνας και στις 12:30 ο επιχειρηματίας.

Ο Νίκος Παππάς θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο δημαρχείο Καισαριανής, στις 8:45, ο Στέφανος Τζουμάκας στο Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, στην Καλλιθέα, στις 12:00 κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, στις 13:00​.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ