Το μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς και οι δύο δείκτες της αξιολόγησής τους
Ανανεώθηκε:
Την πρόθεσή του να μην προχωρήσει σε ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην 87η ΔΕΘ.
Ανέφερε πως το επιτελικό κράτος λειτούργησε και πρόσθεσε δεικτικά πως «δεν υποκαθιστά τις υποχρεώσεις των υπουργών».
Για τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στις πλημμύρες της Θεσσαλίας, τόνισε πως η κριτική σε αστοχίες είναι θεμιτή, ωστόσο μια κυβέρνηση κρίνεται συνολικά και «δεν πρέπει να πετροβολούμε το επιτελικό κράτος.»
«Δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επεσήμανε τις αλλαγές που έκανε στο κυβερνητικό σχήμα το προηγούμενο διάστημα. Τάχθηκε υπέρ του λεγόμενου rotation, λέγοντας πως είναι καλό σε τακτά χρονικά διαστήματα οι υπουργοί να δοκιμάζονται και σε άλλα χαρτοφυλάκια.
Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι αξιολογεί τον κάθε υπουργό με βάση την αποτελεσματικότητα αλλά και τη συμπεριφορά του. Ειδικά σε θέματα συμπεριφοράς διεμήνυσε πως δεν θα διστάσει να απομακρύνει ακαριαία κάποιο πρόσωπο εάν κάτι τέτοιο δικαιολογείται από τη συμπεριφορά του.
Εξέφρασε εμμέσως τη δυσαρέσκειά του για τα αποτελέσματα της φετινής αντιπυρικής περιόδου ενώ είπε ακόμη πως και στα θέματα αστυνόμευσης «μπορούμε καλύτερα». Ο πρωθυπουργός στήριξε ωστόσο τον Γιώργο Φλωρίδη, λέγοντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης.
Ειδικά για τον Χρήστο Στυλιανίδη απάντησε πως για προσωπικούς λόγους ο ίδιος δεν επιθυμούσε να τοποθετηθεί στην κυβέρνηση όταν συγκροτήθηκε στο καλοκαίρι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης από ΔΕΘ για ελληνοτουρκικά: Η Χάγη είναι πολύ μακριά
Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Στην Πολιτική Προστασία μεταφέρονται ΕΜΥ και Εθνικό Αστεροσκοπείο
Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Λειτούργησε το επιτελικό κράτος
Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «Δεν πάω πουθενά» - Η απάντηση στο ενδεχόμενο μετακίνησης σε ευρωπαϊκό αξίωμα
Σέρρες: Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή πυροσβεστικής Πορροΐων - Και drone στις έρευνες (vid)
11:18
Οργή Ισραήλ για την έκκληση 14 χωρών να σταματήσει την επέκταση οικισμών στη Δυτική Όχθη
11:05
Ρωσικά βομβαρδιστικά πέταξαν για επτά ώρες πάνω από την Αρκτική - Η ανακοίνωση της Μόσχας
10:53
Ονδούρα: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υποστηριζόμενος από τον Τραμπ, Νάσρι Ασφούρα
10:41