ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 100.000 η πρόβλεψη για τη συμμετοχή - Ενδεχόμενη παράταση μίας ώρας

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 100.000 η πρόβλεψη για τη συμμετοχή - Ενδεχόμενη παράταση μίας ώρας
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Συμμετοχή που μάλλον ξεπερνά τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των στελεχών του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όσοι προσήλθαν μέχρι τις 3 μ.μ. να ψηφίσουν ξεπερνούν τις 80.000 και οι προβλέψεις μιλούν για πάνω από 100.000 μέχρι τις 8 το βράδυ

Θεωρείται μάλιστα πολύ πιθανό να δοθεί παράταση τουλάχιστον μιας ώρας, με συνέπεια οι κάλπες να κλείσουν στις εννιά αντί στις οκτώ.

Υπάρχει, πάντως, γκρίνια και στα 570 εκλογικά τμήματα για το ότι το καθένα λειτουργεί με ενα μόνο τάμπλετ. Το CNN Greece πληροφορείται πως γίνεται προσπάθεια για την προμήθεια κι άλλων τάμπλετ, αλλά είναι δύσκολο αυτή την ώρα να γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση. Από την Κουμουνδούρου δικαιολογούνται με το ότι η προετοιμασία είχε γίνει για πολύ μικρότερη συμμετοχή. Αν η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων είναι μεγάλη θεωρείται πιθανό να έχουμε εικόνα του αποτελέσματος μέσα σε μία ώρα από το κλείσιμο της κάλπης. Με βάση τα δεδομένα το μεσημέρι της Κυριακής δεν αποκλείεται να έχουμε εκλογή προέδρου από τον πρώτο γύρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ