ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση Παππά - Κασσελάκη: «Από σήμερα χτίζουμε τη μεγάλη παράταξη της νίκης»

Κοινή δήλωση Παππά - Κασσελάκη: «Από σήμερα χτίζουμε τη μεγάλη παράταξη της νίκης»
Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς το πρωί της Τρίτης στη Βουλή ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ παρέχει, μέσω κοινής τους δήλωσης, ο Νίκος Παππάς και κατόπιν συνάντησής τους στη Βουλή το πρωί της Τρίτης.

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους κι όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη ΝΔ. Συμμετοχή, ενότητα, νίκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κοινή δήλωση Κασσελάκη- Παππά.

Όπως έγραφε και σήμερα Τρίτη το CNN Greece, ο κ. Παππάς είχε θέσει ορισμένες «κόκκινες» γραμμές προκειμένου να συμπτύξει μέτωπο με κάποιον από τους δύο υποψήφιους, οι οποίες καλύφθηκαν από τον κ. Κασσελάκη.

«Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή κι απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση κι αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη», υπογραμμίζεται στην κοινή δήλωση.

Στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος για υπεράσπιση της εξωτερικής πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τη χρονική περίοδο 2015- 2019 και για διεκδίκηση λύσης στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και για την υπεράσπιση της προοπτικής μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του «Ελληνικό Όνειρο»: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

«Ξανακερδίζουμε τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, τον κόσμο από την Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο. Από σήμερα χτίζουμε τη μεγάλη παράταξη της νίκης για να ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα με θεσμικές αλλαγές και δικαιοσύνη παντού», υπογραμμίζουν Κασσελάκης- Παππάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ