ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Kαμία διάθεση συζήτησης για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

Μαρινάκης: Kαμία διάθεση συζήτησης για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας
Eurokinissi

Στον απόηχο της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν, αλλά στις απεργιακές κινητοποιήσεις αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Με την Ελλάδα πιο ισχυρή από ποτέ διπλωματικά, προσερχόμαστε καλόπιστα στο διάλογο με την Τουρκία. Παρά τη διαφορά για την ΑΟΖ, είμαστε γείτονες που μπορούν να συμβιώνουν, συμπλήρωσε. Στη 00.45 ΩΕ θα ανέβει στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επεσήμανε ότι είμαστε ένα με την Κύπρο υποστηρίζοντας τη λύση της δικοινοτικής- διζωνικής ομοσπονδίας. Δεν υπάρχει καμία διάθεση συζήτησης για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Δεν τίθενται στο τραπέζι και είναι δεδομένες και γνωστές οι κόκκινες γραμμές… », δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε: Στη μάχη κατά της αισχροκέρδειας και φοροδιαφυγής, στα νέα νομοσχέδια για το εργασιακό και την υγεία, στη μείωση κατά 5% των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο της ΔΥΠΑ και αναλυτικά στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί κατά της αισχροκέρδειας. Επίσης υπενθύμισε ότι καταβάλλονται σήμερα τα επιδόματα ύψους 700 ευρώ για τρίτεκνες και 1000 ευρώ για πολύτεκνες μητέρες.

Δεν κατηγορούμε κανέναν που απεργεί αρκεί να τηρούνται όσα προβλέπονται από το νόμο. Δεν υπάρχει κόντρα, αλλά είναι και υποχρέωση της Πολιτείας όταν δεν τηρείται ο νόμος να προσφεύγει στις δέουσες αποφάσεις, είπε ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Εχουμε μια απεργία των συνδικαλιστών στο δημόσιο τομέα για νόμο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα, παρατήρησε και τόνισε ότι η εποχή που κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να ταλαιπωρούν εκατομμύρια πολίτες έχει παρέλθει.

Από την αρχή έτους έχουν γίνει 14.949 έλεγχοι κι επιβλήθηκαν πρόστιμα ανω των 5 εκατομμυρίων ευρώ, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μεταξύ άλλων,ανέφερε ότι για την προστασία των καταναλωτών στη Θεσσαλία συνεχίζονται οι έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 110.000 ευρώ την τελευταία εβδομάδ.

«Η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 15 ετών και αποδεικνύει ότ η Ελλάδα βρίσκεται σε νέα εποχή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθυμίζοντας ότι «σε δύσκολα χρόνια δημιουργήθηκαν 450.000 θέεις εργασίας και ταυτόχρονα αυξήθηκε ο κατώτος μισθός».

Οι 45 οικισμοί που επλήγησαν λαμβάνουν αποζημίωση χωρίς έλεγχο, είπε στη συνέχεια προσθέτοντας ότι στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής ανέρχονται σε 20.000 οι οριστικοποιημένες αιτήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ