ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας σε Παππά - Πολάκη: «Τι πάτε να κάνετε;» - Αμετροεπής ο Κασσελάκης

Δρίτσας σε Παππά - Πολάκη: «Τι πάτε να κάνετε;» - Αμετροεπής ο Κασσελάκης
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πυρά κατά του Νίκου Παππά, του Παύλου Πολάκη και του Γιώργου Τσίπρα για την στήριξή τους στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπολύει ο Θοδωρής Δρίτσας, εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας παράλληλα σε ψήφο στην Έφη Αχτσιόγλου την Κυριακή.

«Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη, Γιώργο Τσίπρα, αληθινά έχετε σκεφτεί βαθιά τι είναι αυτό που επιλέγετε να κάνετε; Έχετε επίγνωση μα τω Θεώ; Σκεφτήκατε έστω φευγαλέα ότι, οι επιλογές σας και επιλογή σας σφραγίζουν οριστικά τύποις και ουσία την οριστική και τελική ολοκλήρωση του σχεδίου «αριστερή παρένθεση»; Μάλλον ματαιοπονώ ε; Μη σας διαφεύγει όμως ότι οι μοιραίες εποχές, γεννούν και μοιραίους ανθρώπους!», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας.

Διαψεύδει κατηγορηματικά πως υπονομεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας και κάνει λόγο για συνειδητή και κριτική στήριξη στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «απέναντι στις εξοντωτικές πιέσεις που δεχόταν από το σύστημα, για να μη λυγίσει».

Ιδιαίτερα αιχμηρά είναι τα σχόλιά του για τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει αμετροεπή.

«Ύστερα, ήρθε ο Στέφανος Κασσελάκης! Συμπαθέστατος πράγματι, πολυτάλαντος και πολυπράγμων, γενναίος στην προσωπική του συγκρότηση, απίστευτα όμως αμετροεπής. Ήρθε ο… «σύντροφος». Ο… «δεν γνωρίζω-δεν απαντώ». Ο… «θα τα αλλάξω όλα». Ο… «θα νικήσω τον Μητσοτάκη». Ο… «όλα είναι απλά και εύκολα». Ο… «έλειπα εγώ γι’ αυτό ηττηθήκαμε». [Μια αναγκαία τίμια εξήγηση: οι φράσεις εντός εισαγωγικών δεν αποτυπώνουν κατά λέξη δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη. Αποτυπώνουν τη δική μου κριτική πρόσληψη]», τονίζει ο κ. Δρίτσας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Θοδωρή Δρίτσα

Το σχέδιο-στόχος «ΣΥΡΙΖΑ-Αριστερή Παρένθεση», δρομολογήθηκε αρχικά από τον σκληρό πυρήνα της Κομισιόν (Μέρκελ, Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, την επαύριον της ιστορικής νίκης του 2015, που έφερε την Αριστερά στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η Ν.Δ. του Σαμαρά, του Μητσοτάκη και του Βορίδη, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και όχι μόνο, ο ΣΕΒ, οι πιο αντιδραστικοί αλλά πανίσχυροι κύκλοι της Εκκλησίας, το μιντιακό αλλά και το δικαστικό κατεστημένο, οι «στρατηγικοί παίκτες» της Ατλαντικής Συμμαχίας. Το «σύστημα» ολόκληρο!

Σε αυτήν την πραγματικότητα, από την αρχή αντισταθήκαμε σθεναρά με όλες μας τις δυνάμεις οι… «ρομαντικοί», οι… «κολλημένοι του 3%», τα… «βαρίδια» και τώρα τα… «παράσιτα», οι… «υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα»!

Όσες και όσοι ατομικά ή ομαδικά από διάφορες και διαφορετικές αφετηρίες και τάσεις μέσα στο κόμμα αγωνιστήκαμε, όχι μόνο δεν υπονομεύαμε αλλά αντίθετα στηρίζαμε συνειδητά και κριτικά τον Αλέξη Τσίπρα, απέναντι στις εξοντωτικές πιέσεις που δεχόταν από το σύστημα, για να μη λυγίσει. Εκείνος, ήταν φύση και θέση η πρώτη εγγύηση, η πρώτη γραμμή. Εκείνος, δεχόταν την πιο μεγάλη πίεση. Ξέραμε πολύ καλά ότι, όσο άξιος κι αν είναι -που είναι- δεν θα μπορούσε μόνος του χωρίς όλο το ενεργό κόμμα και με την αναντικατάστατη ενεργό συμμετοχή και στήριξη του λαού. Αυτές τις υπηρεσίες προσφέραμε και δεν γίναμε ποτέ κόλακες γιατί δεν μας ταίριαζε.

Δεχθήκαμε τόνους λάσπης και συκοφάντησης με έναν στόχο: να αποδυναμωθεί ο πυρήνας της εσωκομματικής αντίστασης, να μείνει ο Αλέξης Τσίπρας μόνος του, πλαισιωμένος από… «ρεαλιστές», να παραπλανηθεί ο λαός, να ηττηθούμε στις εκλογές.

Το κατάφεραν, αλλά όχι ολότελα. Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ήταν και είναι δυνατή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αν και ηττημένος, παραμένει απειλή. Γιατί έχει ιστορία, γνώση, αγώνες και ρίζες.

Ύστερα, ήρθε ο Στέφανος Κασσελάκης! Συμπαθέστατος πράγματι, πολυτάλαντος και πολυπράγμων, γενναίος στην προσωπική του συγκρότηση, απίστευτα όμως αμετροεπής. Ήρθε ο… «σύντροφος». Ο… «δεν γνωρίζω-δεν απαντώ». Ο… «θα τα αλλάξω όλα». Ο… «θα νικήσω τον Μητσοτάκη». Ο… «όλα είναι απλά και εύκολα». Ο… «έλειπα εγώ γι’ αυτό ηττηθήκαμε». [Μια αναγκαία τίμια εξήγηση: οι φράσεις εντός εισαγωγικών δεν αποτυπώνουν κατά λέξη δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη. Αποτυπώνουν τη δική μου κριτική πρόσληψη].

Φίλες και φίλοι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που καλείστε και δικαιούστε να ψηφίσετε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου,

ο τεράστιος ποιητής Διονύσιος Σολωμός, εμπνευσμένος δημιουργός του «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» και όχι μόνο, επέλεγε σε κρίσιμες στιγμές να στέλνει δυνατά μηνύματα εν είδη αποφθεγμάτων, στιχουργημένων ή όχι. Το πιο δυνατό από αυτά, το πιο γνωστό, είναι το «εθνικό είναι το αληθές»!

Δεν θεωρώ προσωπικά καθόλου τυχαίο ότι, ο Αλέξης Τσίπρας αυτόν τον τίτλο διάλεξε στα τέλη του 2022, για να προλογίσει το βιβλίο «Με την πλάτη στον τοίχο» (Εκδόσεις Θεμέλιο), στο οποίο με πρωτοβουλία και επιμέλεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου και με τη συμμετοχή του Γιώργου Σταθάκη και πολλών άλλων άξιων ενεργών συνεργατών, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια, ειλικρίνεια και γενναιότητα, η διαδικασία της σκληρής διαπραγμάτευσης που μας έβγαλε από τα μνημόνια. Δυόμιση σελίδες είναι μόνο ο πρόλογος του Αλέξη Τσίπρα. Τα λέει όλα.

Διαβάστε το πριν πάτε στην κάλπη την Κυριακή. Αυτή η προτροπή μου δεν παραπέμπει ούτε στην προσωπική δικαίωση της Έφης Αχτσιόγλου ή του Ευκλείδη Τσακαλώτου ή της-του οποιασδήποτε-οποιουδήποτε συντρόφισσας ή συντρόφου. Παραπέμπει μόνο στην αξιοσύνη της Κυβέρνησης της Αριστεράς, στο πόσο τραγικά δύσκολο είναι να νικάμε πάντα και στο πόσο ιστορικά υπεύθυνο είναι το να επιμένουμε… με λογισμό και μ’ όνειρο.

Τον Διονύσιο Σολωμό, όμως, τον θυμήθηκα σήμερα για ένα άλλο του ιστορικό απόφθεγμα, στιχουργημένο αυτή τη φορά: «Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ κι αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»!!!

ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ!

Και αναρωτιέμαι,

• Στέφανε Κασσελάκη, έχετε ποτέ τραγουδήσει το «…για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ»; Κι αν ναι, το έχετε νιώσει;
• Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη, Γιώργο Τσίπρα, αληθινά έχετε σκεφτεί βαθιά τι είναι αυτό που επιλέγετε να κάνετε; Έχετε επίγνωση μα τω Θεώ; Σκεφτήκατε έστω φευγαλέα ότι, οι επιλογές σας και επιλογή σας σφραγίζουν οριστικά τύποις και ουσία την οριστική και τελική ολοκλήρωση του σχεδίου «αριστερή παρένθεση»; Μάλλον ματαιοπονώ ε; Μη σας διαφεύγει όμως ότι οι μοιραίες εποχές, γεννούν και μοιραίους ανθρώπους!


ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !!!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,
ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Και βέβαια, στέλνουμε ένα βροντερό μήνυμα νέας ελπίδας προς το «σύστημα»:
«ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ»!!


Πειραιάς,
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΗΜΟΦΙΛΗ