ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς πρόβλημα

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς πρόβλημα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Yiannis Kourtoglou Pool via AP

Τη σημασία της αναβάθμισης της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την οικονομία «ιδιαίτερα ανθεκτική» σημειώνοντας πως «διατηρήσαμε δημοσιονομική πειθαρχία και αυτό είναι σημαντικό για τις αγορές».

Εμφανίστηκε βέβαιος πως η χώρα μας θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια στο δρόμο της ανάπτυξης και θα μπορέσει να πετύχει χωρίς πρόβλημα τους δημοσιονομικούς στόχους της.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ακόμη στο στόχο για επέκταση της τουριστικής σεζόν αλλά και στις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ξοδέψει τρισεκατομμύρια για τον μετριασμό των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής.

Αναφορικά με τα θέματα ενέργειας είπε πως «η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο ως σημείο εισόδου του φυσικού αερίου στην Ευρώπη». «Ο ρόλος μας θα ενισχυθεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το μεταναστευτικό σημείωσε πως «πρέπει να είμαστε σκληροί αναφορικά με την αντιμετώπιση διακινητών και να προσφέρουμε νόμιμους τρόπους για όσους θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη και να βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη. Η Ελλάδα για παράδειγμα έχει μεγάλες ανάγκες στην γεωργία»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ