ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Νέα Υόρκη: Δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα

Μητσοτάκης από Νέα Υόρκη: Δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Έμφαση στον ρόλο της Ελλάδας ως «μια δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας» έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με επενδυτές στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη (21/9). Ο κ. Μητσοτάκης στις συναντήσεις του επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει γίνει ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις. 

Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που αποτελούν προτεραιότητες της νέας κυβερνητικής θητείας παρουσίασε ο πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με επενδυτές και εκπροσώπους εταιρειών διαχειριστών κεφαλαίων και τραπεζών.

Αναφέρθηκε ακόμη στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες με στόχο την αύξηση των μισθών και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Παράλληλα, επεσήμανε το στόχο να μετατραπεί η Ελλάδα από κόμβος και σημείο εισόδου ενέργειας σε πάροχο ενεργειακής ασφάλειας.

Υπογράμμισε, δε, τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως μια σταθερή ευρωπαϊκή δημοκρατία, γέφυρα όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη, αλλά και του Διαδρομου Ασίας-Μέσης Ανατολής- Ευρώπης, ενώ τόνισε την σημασία της συνδεσιμότητας με τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Γειτονία.

Υπενθυμίζεται πως, ο πρωθυπουργός στις 19:30 ώρα Ελλάδος πρόκειται να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Yale, ενώ στις 00:45 ώρα Ελλάδος θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Συνάντηση Μητσοτάκη-προέδρου της Ν. Κορέας για επενδύσεις

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας με τον οποίο συζήτησε τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχολίασε ότι «οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουν καταστήσει την πατρίδα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ