ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές, καρφιά και δηλητηριώδη βέλη από τους διεκδικητές της προεδρίας

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές, καρφιά και δηλητηριώδη βέλη από τους διεκδικητές της προεδρίας
INTIME

Κορυφώνονται τα εσωκομματικά πυρά μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη, λίγες μόνο ώρες πριν την κρίσιμη κάλπη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκατέρωθεν αιχμές και τα βίντεο με αναλυτικές τοποθετήσεις στα social media συνεχίζονται μετά και την αναφορά Κασσελάκη περί «κρατιδίου» που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, την ώρα που μάλιστα δεν λείπουν και οι αναφορές στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Βουλευτές και στελέχη του κόμματος στοιχίζονται πίσω από τους δύο διεκδικητές της προεδρίας, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να εμφανίζεται απολύτως διχασμένη, κάτι που προκαλεί έντονες σκέψεις για ενδεχόμενο διάσπασης.

Σε νέες δηλώσεις της η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως «δεν έκανε γλωσσικό ολίσθημα ο κ. Κασσελάκης, είναι ανέτοιμος παρ' ότι έχει ανακαλέσει», ενώ από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης, άφησε νέες αιχμές για την ανθυποψήφιά του σημειώνοντας ότι «δεν είμαι τέλειος, όπως εκείνοι που έκαναν τον νόμο Κατρούγκαλου».

Συγκεκριμένα η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αναφερόμενη στον κ. Κασσελάκη είπε: «Όσες φορές έχω ζητήσει διάλογο, δεν γίνεται διάλογος». Στο ερώτημα για το εάν κινδυνεύει η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου ήταν κατηγορηματική: «Μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζήτημα αξιοπιστίας».

«Έχουμε συνυπάρξει με όλους, αρκεί να υπάρχει ο σεβασμός. Λέμε όχι στις ανθρωποφαγικές επιθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για διαγραφές αν χρειαστεί.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης τοποθετήθηκε εκ νέου με αιχμές κατά της Έφης Αχτσιόγλου. Στο νέο του βίντεο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι «στα ελληνικά θέλω δουλειά», ενώ επιπλέον τονίζει πως «δεν είμαι τέλειος, όπως εκείνοι που έκαναν τον νόμο Κατρούγκαλου». Μάλιστα, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «πατάω στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα».

Συνεργάτες Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: Να είναι πιο προσεκτικός

Συνεργάτες της Έφης Αχτσιόγλου, απάντησαν το βράδυ της Παρασκευής στις ευθείες βολές του Στέφανου Κασσελάκη, καλώντας τον να είναι πιο προσεκτικός.

«Για λόγους εσωκομματικής αντιπαράθεσης έχει φτάσει να επιτίθεται ακόμα και κατά της κυβερνησης του Αλέξη Τσίπρα. Το μεσημέρι μας κάλεσε να κατεβάσουμε τους τόνους. Από το απόγευμα σήμερα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υιοθετώντας την κατάπτυστη προεκλογική ατζέντα του Κυριακου Μητσοτακη. Χρειάζεται να επιδείξει, λίγες ώρες πριν τις κάλπες, ψυχραιμία και νηφαλιότητα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι όλοι εμείς είμαστε στον ίδιο πολιτικό χώρο» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Στρατόπεδα

Στο μεταξύ, ενόσω οι δύο υποψήφιοι διεκδικούν τη στήριξη στελεχών του κόμματος, οι βουλευτές Γιάννης Σαρακιώτης και Μίλτος Ζαμπάρας τοποθετήθηκαν επί της ουσίας υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, με τον τελευταίο μάλιστα να δηλώνει ότι βάσει των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής το κλίμα έχει διαμορφωθεί και πλέον δύσκολα αντιστρέφεται.

Από την άλλη, ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, έκανε δήλωση υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι «σε αυτό το ιστορικό σταυροδρόμι για την δημοκρατική παράταξη οφείλω να πάρω θέση ως απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τίποτα περισσότερο. Θα ψηφίσω Έφη Αχτσιόγλου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ