ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτιμήσεις για νίκη Κασσελάκη - Στις δέκα μονάδες η διαφορά στο 50% των ψήφων

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτιμήσεις για νίκη Κασσελάκη - Στις δέκα μονάδες η διαφορά στο 50% των ψήφων
Ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ φθάνει το πολιτικό του γραφείο Νίκος Ράζης/CNN Greece

Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται πως θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν πως με καταμετρημένο το 50% των ψήφων, η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι στις 10 μονάδες, με τον κ. Κασσελάκη να συγκεντρώνει 55% και την κ. Έφη Αχτσιόγλου 45%.

Σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο κ. Κασσελάκης θα κυμαίνεται από 55% έως 60%.

Τα επίσημα αποτελέσματα σε ποσοστό 80% αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 23:00.

Στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 133.261 μέλη.

Στο σύνολο η κάλπη συγκέντρωσε περίπου 15.000 λιγότερες ψήφους σε σχέση με την Α' Κυριακή των εκλογών. Σημειώνεται πως κατά τον πρώτο γύρο είχαν προσέλθει στις κάλπες 148.821 μέλη.

Έξω από την Κουμουνδούρου, έχει στηθεί εξέδρα, προκειμένου να απευθυνθεί στα μέλη του κόμματος ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

383350216_1023717041991313_4854064430579200986_n.jpg
Δημοσιογράφοι και φωτογράφοι έξω από την Κουμουνδούρου. Έχει στηθεί εξέδρα για να μιλήσει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.Χάρης Γκίκας

Μετά το κλείσιμο των καλπών, τόσο ο κ. Κασσελάκης όσο και η Έφη Αχτσιόγλου βρίσκονται στα πολιτικά τους γραφεία προκειμένου να παρακολουθησουν την πορεία των αποτελεσμάτων με τους στενούς τους συνεργάτες.

Η καταγγελία Κασσελάκη για την ψηφοφορία

Παρά τη μεγάλη συμμετοχή, αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Στέφανου Κασσελάκη για την διαδικασία ψηφοφορίας των νέων μελών. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι τα νέα μέλη αποχωρούν χωρίς να ψηφίσουν λόγω προβλήματος στην ταυτοποίηση.

«Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία «δεν σας βρίσκουμε», αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα. -Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών», ανέφερε σε ανάρτησή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Υπερβολές οι καταγγελίες Κασσελάκη

Νέοι «τριγμοί» στον ΣΥΡΙΖΑ λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν στις κάλπες για να επιλέξουν είτε την Έφη Αχτσιόγλου είτε τον Στέφανο Κασσελάκη, δεν θα ξεπεράσουν τις 135.000.

Μάλιστα, κομματικές πηγές χαρακτηρίζουν ως «υπερβολές αυτά που διαδίδει ο Στέφανος Κασσελάκης», δηλαδή τις καταγγελίες που έκανε νωρίτερα για την εκλογική διαδικασία.

«Τα προβλήματα με τα νέα μέλη προέκυψαν από το ότι είχε μεγάλες ουρές την προηγούμενη εβδομάδα, ψήφισαν, αλλά δεν είχαν περαστεί τα στοιχεία τους στα τάμπλετ», ανέφεραν Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα προβλήματα στην κάλπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ