ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης με 13 μονάδες διαφορά

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης με 13 μονάδες διαφορά
Ο Στέφανος Κασσελάκης ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με καταμετρημένο το 75% των ψήφων έχει προβάδισμα  έναντι της Έφης Αχτσιόγλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει 56,69% και η κ. Αχτσιόγλου 43,31% στο 5% των εκλογικών τμημάτων.

Η Έφη Αχτσιόγλου λίγο πριν τις 23:00 τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του ενώ αναμένεται να κάνει και δηλώσεις. Λίγο αργότερα ακολούθησαν τα συγχαρητήρια και από τον απερχόμενο πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου.


Στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 133.261 μέλη.

Στο σύνολο η κάλπη συγκέντρωσε περίπου 15.000 λιγότερες ψήφους σε σχέση με την πρώτη Κυριακή. Σημειώνεται πως κατά τον πρώτο γύρο είχαν προσέλθει στις κάλπες 148.821 μέλη.

Έξω από την Κουμουνδούρου, έχει στηθεί εξέδρα, προκειμένου να απευθυνθεί στα μέλη του κόμματος ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

383350216_1023717041991313_4854064430579200986_n.jpg
Δημοσιογράφοι και φωτογράφοι έξω από την Κουμουνδούρου. Έχει στηθεί εξέδρα για να μιλήσει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.Χάρης Γκίκας

Μετά το κλείσιμο των καλπών, τόσο ο κ. Κασσελάκης όσο και η Έφη Αχτσιόγλου βρέθηκαν στα πολιτικά τους γραφεία προκειμένου να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών με τους στενούς τους συνεργάτες.

Στέφανος Κασσελάκης: «Σήμερα κέρδισε το φως, κοιτάμε το μέλλον»

Στο «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής (24/9) ο κ. Κασσελάκης. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος περίπου στο 80% της καταμέτρησης και ενώ ήταν μπροστά με 13 μονάδες σε σχέση με την Έφη Αχτσιόγλου, προχώρησε στις πρώτες δηλώσεις του. Μάλιστα, συνέστησε ηρεμία σε όσους του φώναζαν «... άλλαξέ τα όλα... Στέφανε προχώρα»!

«Ευχαριστώ για τον ενθουσιασμό, αλλά ήρεμα και με ασφάλεια, θα είμαι εδώ, δεν πάω πουθενά»! Λίγα λεπτά αργότερα και αφού το πλήθος... ηρέμησε, τόνισε τα εξής: «Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά γίνεται το μέλλον. Η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία. Οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκλολ΄'ιοες, είναι μόνοι και έχουν μπροστά πολλές δυσκολίες. Μακάρι να τους στηρίξει η κυβέρνηση.

Θέλω πρώτα απ' όλα να στείλω μερικά ευχαριστώ!

Μερικά ευχαριστώ, στα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που παρά τις δυσκολίες, έστειλαν μήνυμα ότι είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ και θα κερδίσουμε.

Θα τα αλλάξουμε όλα μαζί, από τα μέλη για τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία.

Ένα ευχαριστώ στους εθελοντές της καμπάνιας μου, στους εθελοντές όλων των συνυποψηφίων μου.

Ευχαριστώ τα 30 μέλη της Επιτροπής που μου έδωσαν τη δυνατότητα να μιλήσω στον λαό του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρειάζεται φως για να νικήσουμε τις χειροπέδες που το σύστημα έχει φορέσει στους νέους εντός κι εκτός Ελλάδας.

Ευχαριστώ τον Νίκο Παππά για την υποστήριξη. Την τελευταία εβδομάδα υπήρξε μέλος της ομάδας μας.

Το τελευταίο ευχαριστώ πάει στην οικογένειά μου. Ξαδέρφια, θείους, ανίψια. Μητέρα, πατέρα, όλοι ήρθαν εδώ κοντά μου για να με στηρίξουν.

Ευχαριστώ και τη δική μου οικογένεια, τον Τάιλερ και τη σκυλίτσα μας τη Φάρλι.

Από αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά και θα συνδυάσω το πρώτο ταξίδι στους αδελφούς μας στην Κύπρο. Πάμε να κάνουνε την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα».

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα, ο ίδιος δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα από την Έφη Αχτσιόγλου που τον συνεχάρη, παρά το γεγονός ότι δεν είχε γίνει γνωστό ακόμη το τελικό αποτέλεσμα.

Λίγο πριν από τις επίσημες δηλώσεις του, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε βγει από το γραφείο του περίπου στις 23:50 και με πλατιά χαμόγελα κατευθύνθηκε προς την Κουμουνδούρου, εκεί όπου έδωσε ραντεβού στους πολιτικούς ρεπόρτερ. Μάλιστα, ανέβηκε στη μηχανή του, φόρεσε το κράνος του και αφού χαιρέτησε τον κόσμο, πήρε τον δρόμο για τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αχτσιόγλου: Ξεκινάει νέος αγώνας για ισχυρή αντιπολίτευση

Από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου με υψωμένη τη γροθιά προς το πλήθος που την αποθέωνε παρά την ήττα της, έκανε της πρώτες δηλώσεις της με το που έφτασε στα γραφεία της Κουμουνδούρου. Η ίδια στάθηκε τόσο στο αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, όσο και στο πώς αποτυπώνεται η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ:

Η κ. Αχτσιόγλου ενώ αναχωρεί από το γραφείο της για την Κουμουνδούρου προκειμένου να κάνει δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμαΝίκος Ραζής/CNN Greece

«Ολοκληρώθηκε αυτή η κορυφαία διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή, κάτι που έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς εμάς. Ευχαριστώ κάθε έναν από όσους ήρθαν και ψήφισαν.

Ήταν ένα δυναμικό μήνυμα από τον κόσμο που δείχνει ότι θα είναι παρόν για τις μεγάλες κοινωνικές μάχες που έρχονται.

Έδωσα συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη και του ευχήθηκα καλή επιτυχία στο νέο του αγώνα.

Αυτός ο νέος αγώνας που ξεκινά από αύριο κιόλας, απαιτεί να ασκήσουμε δυναμική αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, η Έφη Αχτσιόγλου, ευχαρίστησε και τον μικρούλη της γιο που έδειξε τεράστια υπομονή απέναντι στη μητέρα του και του υποσχέθηκε ότι από αύριο όλα θα είναι καλύτερα.

Το διπλό τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τήρησε το... fair play και όχι μόνο έδωσε συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά τηλεφώνησε και στην Έφη Αχτσιόγλου. Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Κυριακής και αφού έγινε γνωστό το αποτέλεσμα των εκλογών, τηλεφώνησε και συνεχάρη τον νέο πρόεδρο, ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έκανε και δεύτερο τηλεφώνημα, προς την κα Αχτσιόγλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας κινούμενος θεσμικά, τήρησε τις αποστάσεις και από τους δύο υποψηφίους, μην θέλοντας να επισκιάσει την εκλογική διαδικασία. Άλλωστε νωρίτερα από τη Καισαριανή όπου ψήφισε, έστειλε μήνυμα ενότητας:

«Σήμερα το λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή προσέρχονται μαζικά στις κάλπες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα Πρόεδρο, όποια ή όποιον αποφασίσουν οι χιλιάδες Έλληνες» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Είναι λοιπόν με μία έννοια μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία, μία βαριά παρακαταθήκη. Αλλά και ευτυχής γιατί η μαζική ανταπόκριση των μελών μας, το ενδιαφέρον της κοινωνίας είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για όλους μας, για την επόμενη μέρα γιατί οι αληθινοί, οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και την προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης».

Τσακαλώτος: Η Αριστερά είναι εδώ

Τη δική του τοποθέτηση για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση του νικητήριου αποτελέσματος για τον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

«Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά».

Το μήνυμα Πολάκη για τη νίκη Κασσελάκη

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Παύλος Πολάκης για την εκλογή του Στέφανου Κασσαλάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η νικη θα είναι μεγάλη. Πάμε με όραμα ,πρόγραμμα και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ να χτισουμε το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει ανάγκη η Ελληνικη κοινωνία για να κυβερνήσει και να αλλάξει τη χώρα. ΧΩΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ,ΜΠΟΡΟΥΝ και ΑΝΤΕΧΟΥΝ !!Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους σας από τα Σφακια!!!», γράφει στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ