Αλέξης Τσίπρας: Συνεχάρη τον Κασσελάκη - Το τηλεφώνημα στην Αχτσιόγλου
Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τήρησε το... fair play και όχι μόνο έδωσε συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά τηλεφώνησε και στην Έφη Αχτσιόγλου. Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Κυριακής και αφού έγινε γνωστό το αποτέλεσμα των εκλογών, τηλεφώνησε και συνεχάρη τον νέο πρόεδρο, ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έκανε και δεύτερο τηλεφώνημα, προς την κα Αχτσιόγλου.
Ο Αλέξης Τσίπρας κινούμενος θεσμικά, τήρησε τις αποστάσεις και από τους δύο υποψηφίους, μην θέλοντας να επισκιάσει την εκλογική διαδικασία. Άλλωστε νωρίτερα από τη Καισαριανή όπου ψήφισε, έστειλε μήνυμα ενότητας:
«Σήμερα το λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή προσέρχονται μαζικά στις κάλπες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα Πρόεδρο, όποια ή όποιον αποφασίσουν οι χιλιάδες Έλληνες» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Είναι λοιπόν με μία έννοια μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία, μία βαριά παρακαταθήκη. Αλλά και ευτυχής γιατί η μαζική ανταπόκριση των μελών μας, το ενδιαφέρον της κοινωνίας είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για όλους μας, για την επόμενη μέρα γιατί οι αληθινοί, οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και την προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης με 13 μονάδες διαφορά
Έφη Αχτσιόγλου: Από αύριο ξεκινάει ο νέος αγώνας για ισχυρή αντιπολίτευση
Μια πρώτη «ματιά» στην ταινία «Madden» με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ (vid)
11:44
Θεσσαλονίκη: Πέθανε η ηλικιωμένη που είχε διασωληνωθεί μετά τη φωτιά σε διαμέρισμα στην Κάτω Τούμπα
11:36
Τι συμβαίνει με το ασήμι - Γιατί εκτοξεύθηκε σε ιστορικά υψηλά
11:22
Εγγυήσεις ασφαλείας για έως 50 χρόνια ζήτησε ο Ζελένσκι από τον Τραμπ - 15 προβλέπει το ειρηνευτικό σχέδιο
11:20