ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες κινήσεις Κασσελάκη – Τα ερωτηματικά της επόμενης ημέρας

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες κινήσεις Κασσελάκη – Τα ερωτηματικά της επόμενης ημέρας
Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού  είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν τις σκέψεις του Στέφανου Κασσελάκη για το πώς «θα τα αλλάξει όλα» στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως υποσχέθηκε στην προεκλογική περίοδο.

Ο νέος αρχηγός, πάντως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμενόταν σήμερα Δευτέρα νωρίς στο γραφείο του στον έβδομο όροφο της πλατείας Κουμουνδούρου προκειμένου να χαράξει τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές.

Βέβαιο είναι ότι το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό θα είναι, όπως δεσμεύτηκε στην πανηγυρική του δήλωση χθες βράδυ, στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η επίσκεψή του, εξάλλου, θα έρθει στον απόηχο της δήλωσής του περί «κρατιδίου» για τα Κατεχόμενα η οποία παραλίγο να τινάξει την προεκλογική του εκστρατεία στον αέρα.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Κασσελάκης σχεδιάζει να περιοδεύσει ξανά ανά την ελληνική επικράτεια προκειμένου αυτήν τη φορά να στηρίξει υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ίδιος, άλλωστε, έχει θέσει στους συνεργάτες του, όπως πληροφορείται το CNN Greece, τον πήχη ψηλά και για τις εκλογές του Οκτωβρίου, πέρα φυσικά από τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.

Στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, κάνουν λόγο για «Κασσελάκης effect» που μπορεί να έχει άμεση επίδραση.

Όσον αφορά τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, οι πληροφορίες θέλουν τη θέση να καταλαμβάνεται από την δημοσιογράφο και πρώην βουλεύτρια, Δώρα Αυγέρη, η οποία έχει βρεθεί ανοιχτά στο πλευρό Κασσελάκη.

Σε σχέση, εξάλλου, με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θεωρείται πολύ πιθανό να παραμείνει σε αυτή ο Σωκράτης Φάμελλος, όπως και στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων οι «δικοί του» Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη, αλλά και ο Νάσος Ηλιόπουλος, μολονότι στήριξε ανοιχτά την Έφη Αχτσιόγλου η οποία άλλωστε και τον ευχαρίστησε προσωπικώς στη χθεσινοβραδινή της δήλωση.

Το πώς θα επιλέξει, ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης να αξιοποιήσει την ανθυποψήφιά του για την προεδρία παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό της επόμενης ημέρας, μαζί με το αν και πότε θα συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα, πότε θα γίνει το συνέδριο και, πάνω από όλα, αν θα διατηρηθεί η ενότητα.

Ήδη η πρώτη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν προμηνύεται τα καλύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ