Οικονόμου για νέες ταυτότητες: Θα έχουν καινούριο αριθμό - Πώς θα αλλάξει στα δημόσια έγγραφα
Ανανεώθηκε:
Καινούριο αριθμό θα λάβουν οι νέες ταυτότητες, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου το πρωί της Δευτέρας (25/9).
Παράλληλα, σημείωσε πως ο αριθμός αυτός «στα δημόσια τουλάχιστον έγγραφα, θα αλλάζει αυτόματα λόγω της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών, που είναι διασυνδεδεμένες».
Ταυτόχρονα, αναφορικά με τη διαδικασία προσκόμισης φωτογραφιών, τόνισε πως δεν απαγορεύεται οι πολίτες να φωτογραφίζονται σε επαγγελματικά φωτογραφεία, ωστόσο τους δίνεται η δυνατότητα να το κάνουν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.
Καταλήγοντας, υπενθύμισε πως «μετά το 2026 δεν θα υπάρχουν άλλες ταυτότητες, είναι υποχρέωση, μεταρρύθμιση», καθώς όπως πρόσθεσε: «οι νέες ταυτότητες εκδίδονται βάσει των κανόνων της ΕΕ. Είναι ίδιες με της Γαλλίας και της Γερμανίας και δεν υπάρχει σύστημα εντοπισμού σε αυτές».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Nέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Η διαδικασία υποβολής
ΗΠΑ: Στα σκαριά η επέκταση του καταλόγου κρατών με ταξιδιωτική απαγόρευση
08:59
Με μανία πλήττει την χώρα ο Byron - Δοκιμάζονται Σπάρτη και Εύβοια
08:44
Χίος: Βίντεο από τη δραματική διάσωση μητέρας και του 24χρονου γιου της από το φλεγόμενο σπίτι τους
08:40
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης: Η ποίηση, το ρεμπέτικο και η τέχνη που ζούμε
08:30