ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Βίτσας: Έωλη η λογική ότι οδηγούμαστε σε ακυβερνησία με τον νέο εκλογικό νόμο

Δ. Βίτσας: Έωλη η λογική ότι οδηγούμαστε σε ακυβερνησία με τον νέο εκλογικό νόμο
EUROKINISSI

Έωλη χαρακτήρισε ο Δημήτρης Βίτσας τη λογική ότι οδηγούμαστε σε ακυβερνησία λόγω του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί στα βασικά του ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές αλλαγές.

Να μάθουμε από άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο που λειτουργούσε στα βασικά του για 1,5 χρόνο χωρίς κυβέρνηση, και προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται και οι μεταρρυθμίσεις Βερναρδάκη” σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, μιλώντας στον Σκάι.

Σχολιάζοντας τον εκλογικό νόμο, ο οποίος κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι αφαιρείται το μπόνους από το πρώτο κόμμα, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι ασκούν μικροπολιτικού χαρακτήρα πολιτική.

“Θύμωσε ο ένας γιατί δεν το κάναμε χθες ή δεν το κάναμε αύριο; το κάνουμε τώρα. Έπρεπε να το κάνουμε μακριά από εκλογική περίοδο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.“Το γεγονός ότι αφαιρείται το μπόνους από το πρώτο κόμμα, δηλαδή οι χαμένες έδρες των υπόλοιπων κομμάτων είναι θετικό” σημείωσε.

Υποστήριξε, ακόμα, ότι με το νέο εκλογικό νόμο αναδιατάσσεται το πολιτικό σύστημα, δεν δημιουργούνται καταστάσεις ακυβερνησίας, ενώ διευκρίνισε ότι δημιουργούνται συνασπισμοί και παρατάξεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος με σαφές πρόγραμμα, που δίνουν έτσι τον πολίτη τη δυνατότητα να παρέμβει στο εκλογικό σύστημα.

Σχετικά με την ψήφο στα 17 έτη, υποστήριξε ότι το ευρωπαϊκό συμβούλιο έχει συστήσει την ψήφο στα 16 έτη και ότι σε πολλές χώρες υπάρχει δυνατότητα ψήφου και στα 16 και ότι “η νέα γενιά έχει όλο το μέλλον μπροστά της και πρέπει να εκπαιδεύεται από το πολιτικό σύστημα και να εκπαιδεύει το πολιτικό σύστημα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ