Στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες μετέβη ο Β. Κικίλιας
Στη Θεσσαλία βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Στη Λάρισα πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, κατά την οποία αναλύθηκαν τα δεδομένα και δόθηκαν επικαιροποιημένες οδηγίες σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της κακοκαιρίας Elias.
Σήμερα, από το πρωί, ο υπουργός πήγε σε περιοχές που επλήγησαν σφοδρά από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες και είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες (Μικρό Ευύδριο, Δέλτα Καρδίτσας, Προάστιο Καρδίτσας, Μουζάκι, Φαρκαδόνα, Κεραμίδι, Βλοχός και στον Παλαμά).

Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε με πυροσβέστες και άνδρες της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι σε επιφυλακή αλλά και όσους επιχειρούν στις περιοχές αυτές μαζί με εργαζόμενους και μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι εργασίες για τον καθαρισμό από φερτά υλικά σε ρέματα, ποταμούς και γέφυρες, τη διάνοιξη κοιτών, καθώς και για την αποκατάσταση αναχωμάτων συνεχίζονται παρά τις δυσκολίες.
Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας με κατοίκους των χωριών που χτυπήθηκαν από τον Daniel, είπε ότι η κακοκαιρία που ξεκινά σήμερα είναι μια δεύτερη δοκιμασία για όλους, μια μάχη που όπως τόνισε «θα τη δώσουμε όλοι μαζί».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αρναούτογλου για κακοκαιρία Elias: Η πρώτη δορυφορική εικόνα του ακραίου φαινομένου
Κακοκαιρία Elias: Κατολίσθηση στο ύψος του Αιγίου - Κλειστή η παλαιά Εθνική Οδός και τμήμα της νέας
Πώς το Παρίσι αξιοποιεί την «τηλεψύξη» στον Σηκουάνα για λίγη δροσιά μέσα στον καύσωνα
16:55
Αποχώρησε από τους Δημοκράτες η Θεοδώρα Τζάκρη - Αιχμές κατά Κασσελάκη για «αρχηγισμό»
16:45
Ο γύρος της Ολλανδίας με 49 ευρώ: Προσελκύοντας τουρίστες στα βάθη της τοπικής κουλτούρας
16:40
Μάσκες προσώπου, παγοκολιέδες, ψυχρές γραβάτες: Ευρηματικές μέθοδοι κρατούν μακριά τη ζέστη
16:30