ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πονοκέφαλος για Κασσελάκη: Λιγότερες οι κενές θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τις «υποχρεώσεις» του

Πονοκέφαλος για Κασσελάκη: Λιγότερες οι κενές θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τις «υποχρεώσεις» του
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Ευάγγελο Αποστολάκη ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Έναν πονοκέφαλο που δεν είναι και τόσο ευχάριστος αντιμετωπίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού είναι τρόπον τινά «υποχρεωμένος» να βρει ρόλους στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για εκείνα τα στελέχη που τον στήριξαν στη μάχη για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί να πληρώθηκαν ήδη τρεις εξ αυτών των θέσεων- διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Μανώλης Καπνισάκης, εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργος Τσίπρας-, ωστόσο παραμένει ασαφές τι θα γίνει με το προεδρείο της Κ.Ο, αλλά και με τους νέους τομεάρχες.

Με τα σημερινά δεδομένα το πιθανότερο είναι πως ο Σωκράτης Φάμελλος θα διατηρήσει την θέση του επικεφαλής της.

Από εκεί και πέρα, για γραμματέας της προαλείφεται η Θεοδώρα Τζάκρη, με τον Νίκο Παππά- συναντήθηκε και χθες Δευτέρα με τον κ. Κασσελάκη- να παραμένει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Τι θα γίνει, όμως, με τις άλλες δύο θέσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων;

Τη μία καταλαμβάνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος καταπώς φαίνεται θα την απωλέσει μόνο αν ο κ. Κασσελάκης προτείνει στην Έφη Αχτσιόγλου να την καταλάβει.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, και τα δύο ενδεχόμενα- ο κ. Κασσελάκης να το προτείνει και η κυρία Αχτσιόγλου να το αποδεχθεί- μοιάζουν δύσκολα.

Ο κ. Ηλιόπουλος, άλλωστε, είναι εγνωσμένου κομματικού πατριωτισμού.

Ναι μεν δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, αλλά δεν θα κάνει και «λευκή απεργία».

Θα κάνει, δηλαδή, τη δουλειά του για όσο τουλάχιστον του ζητηθεί.

Για την τρίτη θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου φαβορί είναι η Ρένα Δούρου, αν κι ακούγεται δυνατά και το όνομα του Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος φέρεται να "συμβιβάζεται" και με την θέση του τομεάρχη Εξωτερικών.

Όπως κι αν έχει, πάντως, ο κ. Κασσελάκης είναι πρόθυμος να βάλει στο παιχνίδι και πρόσωπα που δεν συντάχθηκαν ούτε μαζί του, αλλά ούτε κι εναντίον του.

Είναι, εν προκειμένω, χαρακτηριστική, σύμφωνα με πληροφόρηση του CNN Greece, η περίπτωση του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος συναντήθηκε χθες Δευτέρα με τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα έχει νέα συνάντησή μαζί του σήμερα Τρίτη, η οποία πιθανότατα θα καταλήξει και σε ανάληψη θέσης ευθύνης στο κόμμα από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Όπως μαθαίνουμε, επίσης, η συζήτηση επί μιάμιση ώρα του κ. Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν εφ’ όλης της ύλης, με τον προκάτοχό του να του δίνει χρήσιμες συμβουλές για τις επόμενες στρατηγικές και τακτικές κινήσεις του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ