ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Ρόκος, υποψ. Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: Να στηρίξουμε νέους και μικρούς επιχειρηματίες

Βασίλης Ρόκος, υποψ. Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: Να στηρίξουμε νέους και μικρούς επιχειρηματίες

Με κύριο μέλημά του τη στήριξη των νέων, ώστε να μένουν στον τόπο τους, ο Βασίλης Ρόκος διεκδικεί την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ίδιος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά τις σπουδές του επέστρεψε και ίδρυσε μαζί με τον αδερφό του μία start-up εταιρεία. Μέσα στην πρώτη δεκαετία της λειτουργείας της, η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, πραγματοποιεί εξαγωγές σε 55 χώρες του κόσμου και το 2019 χαρακτηρίστηκε ως μία από τις 40 πιο ανερχόμενες επιχειρήσεις στον κλάδο των κατασκευών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τον επιχειρηματικό στίβο, ο Βασίλης Ρόκος αποφάσισε να μεταπηδήσει στην πολιτική, καθώς τον απασχολεί κυρίως ένα ζήτημα: Η φυγή των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό, καθώς στην πατρίδα τους δεν βρίσκουν συνθήκες να δημιουργήσουν.

Στόχος του είναι να καταστεί η Κεντρική Μακεδονία φάρος πολιτισμού, οικονομίας και ανάπτυξης, όχι μόνο στα πλαίσια του Ελληνισμού αλλά διεθνώς, αξιοποιώντας τη στρατηγική της θέση, σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία της. Αυτό θα επιτευχθεί, όπως υποστηρίζει, μέσω της παραγωγής πλούτου, που θα επιστρέφεται ανταποδοτικά στους πολίτες, ώστε η αλλαγή να καταγράφεται ως βελτίωση της καθημερινότητάς τους, σε όλα τα επίπεδα: Υποδομές, Ασφάλεια, Υγεία, Πολιτισμός, Κοινωνία.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ρόκο, δεν έχουν πλέον νόημα οι διαχωρισμοί που ορίζουν τα πολιτικά κόμμα, ειδικά όσον αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το ψηφοδέλτιο της παράταξής του, άλλωστε, είναι πολυσυλλεκτικό, με ανθρώπους που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και τα κόμματα, ενώ ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως τεχνοκράτης με κοινωνικό και πατριωτικό πρόσημο.

Με ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Κεντρική Μακεδονία

Στο όραμά του για την Κεντρική Μακεδονία του αύριο, ο Βασίλης Ρόκος θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων, την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προώθηση του τουρισμού.

Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να ωφεληθεί από βελτιωμένες υποδομές και συστήματα μεταφορών, όπως επίσης πιστεύει με έμφαση στην ανάπτυξη και συντήρηση των οδικών δικτύων, τη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, την επέκταση των σιδηροδρομικών συνδέσεων και την προώθηση της αεροπορικής συνδεσιμότητας. Απώτερος στόχος, παραμένει πάντα η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια και η πολιτιστική προσφορά, στοιχεία που είναι στις αρμοδιότητες ενός περιφερειάρχη.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η ουσία βρίσκεται στο πρόγραμμα που έχει αναπτύξει με την ομάδα του και το οποίο χαρακτηρίζει ως «το αρτιότερο πρόγραμμα που έχει συνταχθεί στην ιστορία όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά και της χώρας –μετά από μελέτη, έρευνα και σε συνεργασία με ειδική επιστημονική ομάδα διαφόρων ειδικοτήτων».

Στο πρόγραμμα γίνεται λόγος για 7 βασικούς πυλώνες και 10 άξονες, στους οποίους -για κάθε νομό της Περιφέρειας και για κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα- υπάρχουν προτάσεις ανάπτυξης και λύσεις. Επιγραμματικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σχεδιασμό για την ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων, για τον πρωτογενή και δευτερογενή αγροτικό τομέα, για υποδομές και οδικό δίκτυο, για την τρίτη ηλικία, για τους ανέργους, για άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για την επιχειρηματικότητα, για την υγεία, για την ανάπτυξη τουρισμού, για την προώθηση του πολιτισμού, για την Παιδεία, για την προστασία του περιβάλλοντος κα.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα του Βασίλη Ρόκου στο www.vasilisrokos.gr

Χωρίς κομματικό πρόσημο, για την κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Βασίλης Ρόκος είναι ο μοναδικός ανεξάρτητος κομματικά υποψήφιος Περιφερειάρχης για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς για τον ίδιο έχει εξέχουσα σημασία η απαγκίστρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης από κάθε κομματικό δεσμό. Ο ίδιος, όπως τονίζει, δρα μακριά από τη «μικροπολιτική ατζέντα που ενδιαφέρεται μονάχα για την ικανοποίηση των εσωκομματικών εντυπώσεων» και δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει το καλύτερο για την Κεντρική Μακεδονία, έχοντας ως βάση το συμφέρον του πολίτη και όχι το συμφέρον ενός κόμματος.

«Επανειλημμένως έχω τονίσει ότι οι έννοιες ‘αριστερά’ και ‘δεξιά’ δεν χωράνε στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε γενικότερα επίπεδα είναι έννοιες παρωχημένες που παραπέμπουν σε παλαιότερες δεκαετίες. Για αυτό και το ιδεολογικό πρόσημο της ‘ΣΥΝ-εργασίας’ είναι τεχνοκρατικό με κοινωνικό πρόσημο και πατριωτικό έρεισμα. Με αυτό το ιδεολογικό πρόσημο και σε συνάρτηση με το πρόγραμμά μας, καταφέραμε να προσελκύσουμε τους νέους και να έχουμε έναν μέσο όρο ηλικίας υποψηφίων στα 44 έτη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προσκαλώντας τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξουν την παράταξή του, ο Βασίλης Ρόκος χαιρετίζει την επιστροφή των νέων στην πολιτική σκηνή και τη στροφή από την απαξίωση στο ενδιαφέρον για τα κοινά ως εξύμνηση της δημοκρατίας και ζητά την ψήφο των συμπολιτών του για να δουν πραγματική βελτίωση στην καθημερινότητά τους.