ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγέρη για ΑΔΑΕ: Η κυβέρνηση προσθέτει κεφάλαια στη μαύρη Βίβλο της υποβάθμισης του κράτους δικαίου

Αυγέρη για ΑΔΑΕ: Η κυβέρνηση προσθέτει κεφάλαια στη μαύρη Βίβλο της υποβάθμισης του κράτους δικαίου
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία INTIME

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσθέτει κεφάλαια στη μαύρη Βίβλο της υποβάθμισης του κράτους δικαίου», υποστηρίζει η Δώρα Αυγέρη, με αφορμή την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ μια ημέρα πριν η Ανεξάρτητη Αρχή «αποφασίσει», όπως υποστηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, για την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ λόγω μη συνεργασίας της στην έρευνα για τις υποκλοπές.

Η κυρία Αυγέρη εγκαλεί και τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη για τα όσα σχετικά είπε σήμερα Τετάρτη στη Βουλή.

«Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε ακόμα και τον πιο κακό εαυτό της. Από τη μία προχωρά σε ένα νέο πραξικόπημα για να συνεχιστεί η ομερτά γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, αντικαθιστώντας μέλη της ΑΔΑΕ, μια ημέρα πριν η Ανεξάρτητη Αρχή αποφασίσει για την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ, λόγω μη συνεργασίας της στην έρευνα. Κ

ι από την άλλη, δεν διστάζει μέσω του κ. Βορίδη να εγκαλεί τα θύματα κι όσους αντιδρούν και να υπερηφανεύεται για τις αντιθεσμικές παρεμβάσεις της», υπογραμμίζει η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνει πως μάταια ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η δράση του παρακράτους που έστησε, θα μείνει στο σκοτάδι και ότι δεν θα λογοδοτήσει για την προσβολή στους θεσμούς και τη δημοκρατία, αφού η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο ενός σοβαρού ελέγχου από την αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης της ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ