ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης σε Αυγέρη: Δύσκολα η χώρα θα αποκτήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση

Μαρινάκης σε Αυγέρη: Δύσκολα η χώρα θα αποκτήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη, για την ΑΔΑΕ, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινακης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την Κυβέρνηση διότι ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία για την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έχει λήξει εδώ και έναν χρόνο.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, όπως και ο κ. Ανδρουλάκης στη Βουλή και σε ένα επικείμενο πρόστιμο από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Ρωτάμε ευθέως τον κ. Ανδρουλάκη και την κα Αυγέρη:

Από πού και με ποιον τρόπο γνωρίζουν ότι μια Ανεξάρτητη Αρχή πρόκειται να επιβάλει συγκεκριμένο πρόστιμο;

Και, σε κάθε περίπτωση, ποια είναι η πρότασή τους;

Να διατηρηθούν ως μέλη μιας Ανεξάρτητης Αρχής πρόσωπα των οποίων η θητεία έχει λήξει;

Να μην αντικατασταθούν ποτέ;

Τα πρώτα δείγματα μαρτυρούν ότι η ευχή μας να αποκτήσει επιτέλους η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί».

Να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της «συνέχιση της ομερτά γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών», τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει για την προσβολή στους θεσμούς και την Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα στην δήλωσή της η κ. Αυγέρη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε ακόμα και τον πιο κακό εαυτό της. Από τη μία προχωρά σε ένα νέο πραξικόπημα για να συνεχιστεί η ομερτά γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, αντικαθιστώντας μέλη της ΑΔΑΕ, μια ημέρα πριν η Ανεξάρτητη Αρχή αποφασίσει για την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ, λόγω μη συνεργασίας της στην έρευνα. Και από την άλλη, δεν διστάζει μέσω του κ. Βορίδη να εγκαλεί τα θύματα και όσους αντιδρούν και να υπερηφανεύεται για τις αντιθεσμικές παρεμβάσεις της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ